TvObzor
SLATKA MALA TAJNA

Blake Lively i Anna Kendrick u glamuroznom i duhovitom trileru
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Radnja filma bazirana je na debitantskom romanu Darcey Bell, objavljenom 2017. godine.

Film "Slatka mala tajna", elegantni postmodernistički prigradski noir u režiji Paula Feiga, priča je o Stephanie Smothers (Anna Kendrick), mami vlogerici koja pokušava otkriti istinu koja se krije iza iznenadnog nestanka njezine najbolje prijateljice Emily Nelson (Blake Lively) iz njihovog malog grada. Stephanie se pridružuje Emilyjin suprug Sean (Henry Golding) u tom modernom trileru ispunjenom obratima i izdajama, tajnama i otkrićima, ljubavlju i odanošću, ubojstvima i osvetom.


Ne donosite nikakve zaključke o dvije majke koje su u središtu tog svježeg i modernog trilera. Na površini se sve čini sjajno i uglancano, no nitko nije ono što se čini. U središtu priče je neočekivana film noir protagonistica — vesela i praktična mama vlogerica iz predgrađa, Stephanie (Anna Kendrick). Stephanina vesela potraga za obiteljskim blaženstvom, prijateljstvom i ubojitim receptima slučajno je vodi u ludi splet prljavih tajni i fatalnih laži kada upoznaje ultraglamuroznu mamu Emily (Blake Lively). Kada se Emily prvi put obrati Stephanie i pozove ju na druženje, ona se zainteresira. Emily je tajanstvena i vodi privlačan i otmjen život: radi u visokoj modi, udana je za seksi britanskog spisatelja i živi u besprijekorno moderno uređenoj kući. Stephanie je polaskana jer je Emily uskoro počinje smatrati osobom od povjerenja i novom najboljom prijateljicom.
"Trebam malu uslugu", kaže Emily jedno popodne. Stephanie bez oklijevanja pristane povesti Emilynog sina Nickyja svojoj kući jedan dan nakon škole. No, stvari se zakompliciraju jer Emily nestane bez traga i ostavi svog sina sa Stephanie. Slijedeći vlastiti moto "mame sve rade same", Stephanie odluči uz pomoć svojih sljedbenika na društvenim mrežama pronaći svoju prijateljicu.
U filmu "Slatka mala tajna" redatelj Paul Feig (Djeveruše, Špijunka), odmiče se od blockbuster komedija po kojima je poznat i gradi napeti triler koji je ujedno i ukusna satira o našoj stalnoj težnji za besprijekornim životom u 21. stoljeću. Producent Jessie Henderson, koji potpisuje i Feigov film "Špijunka", kaže: "Ovaj film prkosi svim usporedbama. Gledateljima će se svidjeti jer je svjež i ima elemente brojnih žanrova."
Feiga je privuklo što Slatka mala tajna ima sve potrebne sastojke – napetu radnju, diaboličnu maštu, ironičan humor, psihološki vrlo komplicirane likove i obmanjujuće spokojno prigradsko mjesto radnje za triler kakav je želio snimiti. "Jako se volim igrati sa žanrovima, izvrtati postojeća pravila i konstrukcije", kaže Feig.
Feig je u Stephanie vidio priliku da iznenadi gledatelje koji očekuju, žilavi, cinični glavni lik trilera. On kaže: "Ona je netko koga svi poznajemo – majka čiji se život vrti oko ugađanja drugima što se često zloupotrebljava. Želio sam da svi navijaju za nju iako se predala tami koja je svuda oko nje."
Anna Kendrick uživala je u ulozi vesele Stephanie. "Ovo je priča koja iskrivljuje žanr. Sastoji se od komedije, tajanstvenog ubojstva, mnoštva preokreta i iznenađenja".
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike