Osijek
AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Građani, spasite ljudski život!
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
Svaka akcija dobrovoljnog davanja krvi hvalevrijedna je, a posebice tijekom ljetnih mjeseci kad je potreba za krvlju veća, a odziv zbog ljetnih odmora nedostatan.
Podsjetimo, nedavno je apel za dobrovoljnim davanjem krvi odaslan iz Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu osječkog Kliničkog bolničkog centra, uz naglasak na nedostatak krvne grupe s negativnim Rh faktorom. Zbog nedostatka krvi prijetilo je čak stopiranje hladnog operativnog programa, a kako bi se situacija sa zalihama krvi dovela na zadovoljavajuću razinu, Zavod u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek za danas (četvrtak) organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Akcija će se održati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek na Šetalištu Petra Preradovića 6, u prizemlju, od 16 do 19 sati. U akciji sudjeluju udruge Osijek Cannons, Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije Osijek, Udruga Zdravo trčanje, Klub ritmičko-sportske gimnastike Rondo Osijek Hrvatska te Liga za djecu superjunake.
- Molimo sve sugrađanke i sugrađane koji su u mogućnosti da se uključe u navedenu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Želimo spriječiti ljetne nestašice krvi i na taj način omogućiti našem zdravstvenom sustavu nesmetanu pomoć u spašavanju ljudskih života – stoji u priopćenju Gradskog društva Crvenog križa Osijek. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI CRVENI KRIŽ ISPUNIO ŽELJU TRIMA BAKICAMA IZ SILAŠA

Olga (90), Marija (80) i Mileva (79) prošetale gradom nakon 30 godina

2

SANACIJA MOSTA DR. FRANJE TUĐMANA

Radovi su trebali trajati 8 dana, ali će se odužiti do kraja studenoga

3

GRAĐANI JOŠ UVIJEK NE ZNAJU KAMO ODLOŽITI ODREĐENI OTPAD

Alufolija u zelene kante,
tetrapak u plave, stiropor
na reciklažno dvorište

oglas