TvObzor
DOKUMENTARNI FILM NA DISCOVERY CHANNELU

Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
Jednosatni dokumentarac o akciji spašavanja tajlandskog nogometnog tima emitirat će se u nedjelju, 22. srpnja, u 21 sat na Discovery Channelu.

Discovery prikazuje priču o nevjerojatnom spašavanju tajlandskog nogometnog tima, koju je sa strepnjom pratio cijeli svijet u dokumentarnom filmu "Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu". Jednosatni dokumentarac emitirat će se u nedjelju, 22. srpnja, u 21 sat na Discovery Channelu.


Od trenutka kada su mediji prenijeli vijest o 12 mladih tajlandskih nogometaša i njihovom 25-godišnjem treneru koji su ostali zarobljeni u špiljskom kompleksu blizu granice s Myanmarom, cijeli svijet je sa strepnjom pratio detalje akcije spašavanja. Više od dva tjedna su podaci o tome, kako je skupina završila u špilji i spasilačkoj akciji koja je uslijedila, pokazali kolika je moć i snaga ljudskog duha, a tragična pogibija jednog ronioca istinsku ozbiljnost situacije.
Nakon što su svi dječaci spašeni, ostaju otvorena mnoga pitanja. Zašto su uopće bili tamo? Kako su preživjeli gotovo dva tjedna bez hrane, a nisu znali ni plivati? Kako će se razvijati njihovo fizičko i mentalno stanje? Što je sve trebalo da se cijela grupa izvuče iz ove nevjerojatne špilje i zašto je njena jedinstvena geologija predstavljala toliko izazova za spasioce? "Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu" prvi je dokumentarac koji istražuje i otkriva svaki kut ove izvanredne akcije.
"Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu" Discovery Channela otkriva ljudsku i znanstvenu dramu u jednoj od najtežih spasilačkih akcija u povijesti. S ekskluzivnim pristupom ljudima koji su sudjelovali u događaju, kao i članovima obitelji dječaka, dokumentarac se fokusira na trijumf ljudskog duha te izvanredne znanstvene i tehnološke inovacije korištene u ovom čudesnom spašavanju. Dok sat otkucava i monsunske kiše prijete, spasioci u špilji i iznad zemlje, planiraju sljedeći potez. Uz intervjue s medicinskim i mentalnim stručnjacima, renomiranim instruktorima za ronjenje u špiljama i vodećim svjetskim stručnjacima za spašavanje, film prikazuje punu sliku onoga što su dječaci i njihovi spasitelji doživljavali i kako su ovi herojski ronioci uspjeli napraviti ono što se u početku činilo kao nemogući podvig.
Kad su posljednji dječaci i njihov trener spašeni 10. srpnja, svijet je napokon odahnuo, nakon punih 18 dana. Sada zajednički tražimo odgovore kako bismo razumjeli što se zapravo dogodilo i kako je, uz najmanju razliku, rezultat mogao biti drugačiji.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

BRESLIN AND HAMILL: DEADLINE ARTIST DOKUMENTARNI FILM. R: JONATHAN ALTER, STEVE MCCARTNEY, JOHN BLOCK. SUDJELUJU: JIMMY BRESLIN, PETE HAMILL. HBO

Divovi novinarstva ili kako su nekada svi čitali novine

PLES SA ZVIJEZDAMA – OD 17.OŽUJKA NA NOVOJ TV

Najveći plesni spektakl koji okuplja najjače hrvatske zvijezde

Najčitanije iz rubrike