Dome slatki dome
TREND UGODNA BOJA ZA OPUŠTANJE

Osvježite svoju kupaonicu zelenim detaljima
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Predstavljamo vam nekoliko najboljih ideja pomoću kojih možete unijeti zelenu boju u kupaonicu, stvarajući stilsku i opuštajući atmosferu

Zelena je vrlo osvježavajuća i prirodna boja koja predstavlja melem za naše oči. Ta boja stvara umirujući efekt i pomaže u otklanjanju stresa, a upravo je zbog toga popularna prilikom dekoriranja različitih prostorija, posebno onih u kojima je potrebno dostići maksimalnu relaksaciju - spavaćim sobama i kupatilima.


Ovim putem predstavljamo vam nekoliko najboljih ideja pomoću kojih možete unijeti spokojnu zelenu boju u svoju kupaonicu, istovremeno stvarajući stilsku i opuštajući atmosferu.
Zeleni zidovi mogu biti vrlo lijep dodatak svakoj kupaonici. Možete se odlučiti za sve zidove u zelenoj boji ili jednostavno kreirati naglašene zone, primjerice oko tuš-kabine, umivaonika ili bilo gdje drugdje. Odaberite zelene pločice kojima ćete prekriti svoj prostor u nijansi koju želite. Drugu mogućnost dobivate u obliku postavljanja zelenih tapeta s otisnutim obrascima listova, na cjelokupnoj površini ili samo u određenim dijelovima kupanice.
Bojanje zidova u neku od zelenih nijansi svakako predstavlja idealno rješenje ako ne želite postavljati pločice. Zelene boje mogu biti pomješane s bakrenim i pozlaćenim karakteristikama, one izgledaju veoma odvažno i šik, istovremeno unoseći elegantan i bezvremenski izgled. Ako imate mogućnost, pokušajte sa živim zelenilom ili zidovima od mahovine u kupaonici, a osim što su biljke vrlo popularan trend, takva ideja osigurava dodavanje spa osjećaja u vašu kupaonicu.
Zeleni namještaj, uglavnom prostor oko umivaonika i police, predstavlja još jednu popularnu ideju za dodavanje zelene boje u kupaonicu. Da ponovimo, izaberite nijansu koja se vama najviše sviđa i koja može biti najbolje uklopljena u vaš trenutni dekor.
Dodajte jedan kameni ili mramorni pult, bakrene ili zlatne naglaske i učinite svoj prostor ekskluzivnijim.
Ako imate dovoljno kvadrata, pokušajte čak i sa zelenim kaučem, klupom ili stolicom. Ako ste spremni za odvažnije tonove, pokušajte s kadom u smaragdnoj boji ili možda odvažno zelenim umivaonikom koji će definitivno kreirati centralnu točku u vašem prostoru i unijeti boje u isti. T.K.
trend
UGODNA BOJA ZA OPUŠTANJE
BILJKE U KUPAONICI
Mnoge biljke vole tamna i vlažna mjesta. Osim što će unijeti dašak prirode unutar hladnih zidova prekrivenih pločicama, biljke će u kupaonici pročistiti zrak. Prije nego što izaberete biljku za kupaonicu, razmislite gdje ćete ju staviti. Biljku možete staviti na umivaonik, pokraj kade, na pod ili od njih možete napraviti zeleni zid ako je prostor ograničen. Pripazite na to da posude u koje su zasađene nisu lomljive, radije birajte pletene košare ili plastične tegle. Idealne za kupaonicu su: bambus, aloe vera, orhideja, filodendron i sanseverija (svekrvin jezik).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike