Osijek
20. OSIJEK STREET RACE SHOW

Adrenalinski vikend
postao i osječki brend
Objavljeno 27. svibnja, 2018.

Dvadeseti zaredom Osijek Street Race Show ostat će zapamćen po do sada najvećem broju sudionika (više od 170) koji su došli iz Hrvatske, ali i brojnih susjednih država. Time je nadmašen broj sudionika koji se smije utrkivati na pisti dužine 402 metra (dopušteno je 160). Pamtit će se i subotnji kratki, ali snažni pljuskovi u ranim poslijepodnevnim satima, koji su nakratko prekinuli natjecanje, ali to nije spriječilo da se adrenalinsko ludilo nastavi.

Posebnost je osječke utrke da se uz iskušane profesionalce na stazi mogu okušati i amateri. Kako publici ne bi bilo dosadno, organizatori iz Auto kluba Slavonija potrudili su se za popratni sadržaj, poput demovožnji raznih dragstera.

- U utrci na 402 metra Osijek street race show je definitivno u pet najbolje organiziranih natjecanja u krugu od 1000 kilometara. Puno smo energije uložili u organizaciju, a raspoloženje natjecatelja i publike daje nam za pravo da kažemo da smo napravili pravi posao, rekao je Rudolf Kalkan, predsjednik AK Slavonija.

Već u subotu publika je mogla vidjeti sve vrste automobila, od onih najmanjih serijskih pa do dragstera s više od 1200 konjskih snaga. Ovaj sport izuzetno je zahtjevan i skup, automobili se ručno izrađuju, i za to treba puno truda i vremena.

Dvadeseti zaredom Osijek Street Race Show jedina je ovogodišnja utrka u sezoni, a iz dosadašnjih iskustava možemo reći kako je ovo natjecanje uistinu postalo brend Osijeka koji iz godine u godinu, upravo zbog ove utrke, dovodi sve više turista.M.Bugarić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike