Regija
HUMANITARNI SAJAM

Gladnoj djeci za školski obrok
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

POŽEGA

Učenici i učitelji OŠ Antuna Kanižlića organizirali su humanitarnu akciju - 6. Humanitarni sajam i akciju prikupljanja sredstava prodajom proizvoda izrađenih na školskim radionicama, odjeće, obuće, ukrasnih predmeta i igračaka, kućanskih predmeta, knjiga i školskog pribora koja su donirali učenici i njihovi roditelji, velikih količina kolača koje su ispekle bake i mame, hrane i pića koje učenici sami pripremaju na sajmu, i još mnogo toga drugoga. Ove godine organizirana je i Sajamska slastičarnica u kojoj su posluživali konobari učenici, a moglo se zasladiti kolačima, sladoledom, lepinjama i drugim slasticama te osvježiti sokovima i kavom.

Humanitarni sajam otvorio je zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha čestitajući učenicima i učiteljima što su ustrajni u humanitarnoj namjeri i što svake godine uspijevaju u svojoj nakani pomoći gladnoj djeci u svijetu. Uslijedio je kulturno-umjetnički program koji je pripremljen u nastavi i izvannastavnim aktivnostima, a pridružili su im se sa svojim točkama Plesni studio Marine Mihelčić i Ilijane Lončar.

Ove godine prikupljala su se sredstva i donacije za 244 djece koja se školuju u Sackie Town Primary School, u Liberiji.

Marijini obroci dio su međunarodnog globalnog projekta Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osiguravaju svakodnevni topli obrok za izgladnjelu djecu. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao, ili naći neki drugi način da se prehrane. Tijekom 2017. godine nesebično ste donirali i podržavali humanitarnu organizaciju koja, zahvaljujući Vama, danas hrani više od 1.250.000 gladne djece u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta.AGM Kruna

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike