TvObzor
EKSKLUZIVNO: JONATHAN JACKSON

Planiram ostati živjeti u Nashvilleu i nastaviti stvarati glazbu
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Dobiti ekskluzivnu priliku razgovarati sa zvijezdom serije koju i inače pratiš mora biti velika čast i zadovoljstvo, čak i kad su iza tebe stotine intervjua s domaćim licima i s još nekoliko stranih. Zahvaljujući Pickboxu i njihovoj vrijednoj mladoj ekipi koja konstantno smišlja nove načine za promociju serija koje imaju u svojoj ponudi, ovaj put napravili smo intervju s Jonathanom Jacksonom, Averyjem Barkleyjem iz serije “Nashville”, čije smo nove epizode na toj internetskoj televiziji pratili samo dan nakon američke premijere, dok druga polovina šeste i posljednje sezone stiže tijekom ovoga ljeta.

Jackson je poznati američki glumac (karijeru je počeo u dugovječnoj sapunici “General Hospital” koja mu je priuštila pet nagrada Daytime Emmy), glazbenik (nastupa s indie-rock bendom Enation) i spisatelj (autor je dviju knjiga). U dobi od samo 20 godina, 21. lipnja 2002. oženio se za glumicu Lisu Vultaggio, koju je upoznao na snimanju sapunice, a danas imaju troje djece. Evo što nam je rekao o oproštaju od serije, u čijih ćemo posljednjih osam epizoda uživati u ljetnim mjesecima.

Usponi i padovi

Avery je prošao brojne uspone i padove u proteklih šest sezona. Možete li nam otkriti što ga očekuje u posljednjih osam epizoda?

- U posljednjim epizodama definitivno će biti još uspona i padova za Averyja. Daje sve od sebe da izgladi situaciju s Juliette, ali s tim će doći još više komplikacija. Ako se sjećate, u petoj sezoni bio je prilično posvećen glazbi, turneji, a u šestoj sezoni eksperimentira s različitim žanrovima, s bendom, a probe i nastupi oduzimaju mu sve više vremena. Istodobno pokušava biti odan suprug Juliette i dobar otac malenoj Candace, pa će se s tim nositi i u drugom dijelu sezone koji nas očekuje na ljeto.

Sada kad se šestogodišnje putovanje zvano Nashville bliži kraju, kako se osjećate? Mislite li da je došlo vrijeme za završetak ili mislite da ste trebali snimiti još jednu sezonu?

- Putovanje zvano Nashville za mene i moju obitelj bilo je nevjerojatan blagoslov. Iskreno, mislim da je sada pravo vrijeme za kraj serije. Svi su likovi prošli mnogo toga i njihove su priče ispričane. Naravno, prisutna je tuga zbog razilaska s likom koji tumačim punih šest godina. No, nakon šest godina snimanja vrijeme je početi novo poglavlje.

Hoćete li se sada posvetiti svom bendu Enation ili ste otvoreni za nove glumačke ponude?

- U ovom trenutku planiramo živjeti u Nashvilleu i nastaviti stvarati mnogo glazbe s Enationom. Uzbuđen sam zbog svega što je na obzoru i kad je riječ o glumačkim projektima. Dakle, definitivno ću raditi oboje.

Suveniri sa seta

Što će vam najviše nedostajati kad je riječ o Averyju?

- Najviše će mi nedostajati vrijeme koje sam provodio s uistinu sjajnim prijateljima snimajući seriju i odrađujući Nashville turneje. Vjerujem da će nas vjerni fanovi nastaviti pratiti i nakon završetka serija, a tako bi nam svima bilo mnogo lakše podnijeti rastanak.

Tko će vam od glumačke postave najviše nedostajati, hoćete li se nastaviti družiti?

- Budući da mnogi od nas iz glumačke postave planiramo ostati u Nashvilleu, nadam se da ćemo se moći prilično često viđati. Postao sam dobar prijatelj apsolutno sa svima iz glumačke postave i doista su mi, na razne načine, poput druge obitelji. Ne bi bilo fer izdvojiti nekoga posebno. No, nadam se da će biti prilike ponekad se viđati i s onima koji završetkom snimanja serije odlaze iz Nashvillea.

Koje ćete suvenire sa seta ponijeti kući za uspomenu?

- Nadam se da ću nekako ponijeti kući gitaru ili dvije. Bilo bi zabavno imati kao uspomenu i koju lijepu jaknu ili odijelo koje je Avery nosio.

Volio bih posjetiti Hrvatsku

Vjerni obožavatelji serije nazivaju se Nashies, oni su čak spasili Nashville od otkazivanja. Opiši nam neke susrete s njima!

- Jedna od zadivljujućih stvari vezana uz Nashville turneje je upoznavanje gomile fanova, ne samo ovdje u Americi nego i diljem svijeta. Bilo je to nevjerojatno iskustvo. Fanovi “Nashvillea” vrlo su odani i pažljivi ljudi. Oni ne vole samo likove iz serije nego i našu glazbu, pružajući snažnu potporu svakome od nas u našim samostalnim glazbenim i glumačkim karijerama. Jako sam zahvalan na svoj toj podršci koju primamo od obožavatelja.

Nashies će se moći pozdraviti s Nashvilleom na oproštajnoj turneji po Velikoj Britaniji. Što oni mogu očekivati?

- Pregršt zabave i obilje dobre glazbe uživo. Ova turneja bit će oproštajna pa će i imati elemente toga. Svi izvođači koji će nastupati na turneji iznimno su se zabavljali stvarajući ove trenutke s publikom, stoga mislim da će biti vrlo posebno.

Što biste poručili svojim obožavateljima u Hrvatskoj?

- Hvala vam na vašoj podršci! Volio bih jednoga dana posjetiti Hrvatsku. Čuo sam divne stvari o vašoj zemlji. Naš prijatelj koji je živio u Nashvilleu dolazi iz Hrvatske i pričao je s nama s mnogo ljubavi i privrženosti prema svojoj domovini. U međuvremenu su se on i supruga ponovno preselili u Hrvatsku, a ja i moja supruga bili smo jako sretni zbog njih što su se imali priliku vratiti kući uz toliko radosti i uzbuđenja. Nadam se da ću jednom moći posjetiti Hrvatsku i odsvirati koncert sa svojim bendom.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
ISKRENO I REALNO

Možete li se prisjetiti koje ste pjesme pjevali na audiciji za “Nashville”? Kako se inače pripremate za audicije?

- Otpjevao sam i odsvirao neke pjesme koje znam na gitari. Odsvirao sam dvije pjesme grupe U2, “Desire” i “One”. To je zanimljivo, jer bio je to prvi put, bar koliko se sjećam, gdje sam upitan da ponesem sa sobom gitaru i izvodim pjesme. Odrastao sam učeći svirati pjesme U2, stoga sam htio otpjevati neke koje imaju snažnu vokalnu energiju, kao što su spomenute dvije. Eto, tako sam ih odabrao. A što se priprema za audicije tiče, više volim koristiti neke svoje taktike za pamćenje teksta umjesto da sve samo naučim napamet, jer onda kad zaboraviš jedan zarez, zabrljaš sve redom. Za mene je proces jednak kao i kad zapravo počnem raditi na nekom projektu. Čitam, uživim se u materijal, istražujem, primjenjujem te svoje taktike i pokušavam svoje rečenice učiniti što iskrenijima i realnijima.

Možda ste propustili...

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike