Osijek
UHDDR SVETI ROK

Žele se aktivirati u radu GČ-a
Objavljeno 19. veljače, 2018.

Prošla je godina dana od kada je obnovljenja aktivnost Temeljnog ogranka Sveti Rok Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. U subotu je održana redovita izvještajna skupština kojom prigodom je Željko Stjepanović, predsjednik Odbora ovog ogranka, podnio izvješće. Prva i osnova zadaća bila je i ostaje okupljanje članstva, briga i pomoć članovima. U tu je svrhu, zahvaljujući blagodatima komunikacijske tehnologije, formirana i “Viber” grupa.

- Temeljni je ogranak u prošlih godinu dana nazočio obilježavanju svih manifestacija vezanih uz braniteljsku populaciju Osijeka i Osječko-baranjske županije, te aktivno sudjelujemo u radu ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Obišli smo lokacije cijele linije obrane grada u kojoj je TO Sveti Rok aktivno sudjelovao. Također, želimo se više aktivirati i sudjelovati u radu Gradske četvrti Gornji grad kako bismo dali svoj doprinos u podizanju razine života u našoj matičnoj četvrti, - rekao je Stjepanović.

Podršku u radu dobili su i od Zdravka Nalija i Darka Nađa, predsjednika Gradskog i Županijskog odbora UHDDR-a, koji su nazočili skupštini. Kako se očekuje stupanje na snagu novog Zakona o pravima branitelja, obojica su najavila mogućnost održavanja radnih sastanaka na kojima će braniteljima biti približene njegove odredbe.

U proteklih godinu dana radu ovog temeljnog ogranka pojedinci i tvrtke pružile su logističku i medijsku podršku, pa su im ovom prigodom dodijeljene zahvalnice. Među njima se našao i Glas Slavonije. D. Kuštro

Najčitanije iz rubrike