Osijek
PREMA PODACIMA HZZ-OVA REGIONALNOG UREDA OSIJEK

U siječnju zabilježen porast broja nezaposlenih osoba
Objavljeno 13. veljače, 2018.

U prvom ovogodišnjem biltenskom izvješću HZZ-ova Regionalnog ureda Osijek, u vezi s kretanjem (ne)zaposlenosti na području Osječko-baranjske županije za siječanj, bilježi se rast nezaposlenosti. Krajem siječnja evidentirano je 23.560 nezaposlenih osoba, odnosno 787 osoba više nego prethodnog mjeseca, a 4316 osoba manje u odnosu na siječanj 2017. godine. Na području Osijeka zabilježeno je 6433 nezaposlenih, što je u odnosu na prethodni mjesec 226 osoba više.

Razlog je tomu činjenica što su se u siječnju u evidenciju nezaposlenih prijavile 2862 nove osobe (56.8 % (!) više nego prethodnog mjeseca), dok je iz evidentirane nezaposlenosti otišlo ukupno 2075 osoba (i to je više nego prethodnog mjeseca, ali za svega 5.7 %). Najviše novoprijavljenih nezaposlenih osoba došlo je izravno iz radnog odnosa (2018 osoba), a potom iz neaktivnosti (745 osoba). Od ukupnog broja novoprijavljenih osoba, 307 osoba bez prethodnog je radnog iskustva, a najveći broj osoba s radnim iskustvom došao je na evidenciju Zavoda iz djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane (450 osoba), prerađivačke industrije (337 osoba) te administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti.

Ostali “glavni” statistički omjeri nepromijenjeni su - visok udio nezaposlenih žena (59 %) u odnosu na nezaposlene muškarce. Taj se udio, u odnosu na prethodni mjesec, ipak nešto smanjio, ali samo zbog većeg broja novoprijavljenih muškaraca.

Gledano prema dobi, najveći udio u registriranoj nezaposlenosti imaju osobe starije od 50 godina, a to je i dalje - svaki treći nezaposleni. D.Kuštro

50%

osoba čeka na posao duže od godinu dana

Možda ste propustili...

UOČI JESENSKOG UPISNOG ROKA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Upisana samo trećina brucoša, nikad više slobodnih mjesta!

MICROSOFT COMMUNITY, PMI, OSIJEK SOFTWARE CITY I BIOS

KulenDayz kreativna IT konferencija

OPĆINA BILJE RASPISALA JAVNI NATJEČAJ

Daju dvije trgovine u zakup na rok od pet godina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UOČI JESENSKOG UPISNOG ROKA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Upisana samo trećina brucoša, nikad više slobodnih mjesta!

2

“OTISAK PAPUKA” IVANKE I SARE MURŠIĆ

Kćerka slikama svoje majke dodala bogatu “proširenu stvarnost”

3

PORAST TURISTIČKIH DOLAZAKA I NOĆENJA U GRADU ZA 10 POSTO

U prvih sedam mjeseci Osijek posjetilo 32 tisuće turista, najviše iz Njemačke

oglas