Regija
GRADSKO VIJEĆE ODLUČILO:

Skuplje parkiranje
Objavljeno 2. veljače, 2018.

SLATINA

Prvoga dana veljače na snagu je stupila odluka Gradskog vijeća Slatine, donesena 30. prosinca prošle godine većinom glasova na prijedlog gradonačelnika Denisa Ostrošića, kojom Vlastiti pogon za obavljanje određenih komunalnih djelatnosti na području grada Slatine prelazi u gradsku komunalnu tvrtku Slatina Kom, za koju je ocijenjeno da može racionalnije i kvalitetnije obavljati komunalne poslove iz djelokruga Vlastitog pogona. Budući da je naplaćivanje parkinga jedna od onih djelatnosti koje ukidanjem Vlastitog pogona prelaze u nadležnost tvrtke Slatina Kom, Sanja Bošnjak postavila je pitanje što će biti s PDV-om i hoće li parkiranje poskupjeti. Predsjednik Vijeća Dario Vrbaslija uputio je vijećnicu da potraži odgovor na svoje pitanje u Slatina Komu.

Na posljednjoj sjednici slatinskoga Gradskog vijeća Damira Drokana je zanimalo je li načinjena analiza i što građanima donosi prelazak djelatnosti organizacije i naplate parkiranja, održavanje dijela javnih površina i prigodno ukrašavanje naselja iz Vlastitog pogona u Slatina Kom, odnosno donosi li taj prelazak uštede i poskupljuje li parkiranje vozila u gradu.

– Ja ću dati nedvosmisleni odgovor: poskupljuje! Mi smo u sustavu PDV-a i moramo podići cijenu, dakle parkiranje u dvije zone poskupjet će za jednu kunu - rekao je direktor Slatina Koma Sanjin Hmelik.

Svoje pitanje i odgovor direktora Hmelika vijećnik Drokan je pojasnio rekavši da je na prošloj sjednici usvojena odluka o ukidanju Vlastitog pogona i prelazak djelatnosti naplate parkiranja u Slatina Kom u nadi da je načinjena analiza i da to donosi određenu uštedu građanima.

– Sada vidimo da građani prelaskom djelatnosti naplate parkiranja u Slatina Kom dobivaju skuplji parking - rekao je.

Direktor Hmelik pokušao je opravdati poskupljenje izjavom da u djelatnosti naplate parkinga radi pet osoba, od kojih su dvije na trajnom bolovanju.

– Kad se oni pojave sukladno njihovu zdravstvenom stanju, oni će također opterećivati tu djelatnost. Pokušat ćemo racionalizirati sustav i uvesti kvalitetniju naplatu, pa se nadamo da ćemo u nekom kraćem roku cijene vratiti na staro, iako smo u drukčijoj poziciji od djelatnosti parkiranja koja je bila u sklopu Grada - rekao je.

Za gradonačelnika Denisa Ostrošića prirodnije je da ovakva djelatnost ne bude pri gradskoj upravi.

– Vidjeli smo to u praksi, jer smo imali nekoliko ljudi na bolovanju i onda učinkovitost naplate daleko pada, a Slatina Kom može rotirati ljude kojima raspolaže. Dio cijena parkinga će poskupjeti, s druge strane ćemo vidjeti što će se dogoditi s godišnjim kartama, koje ostaju na istoj cijeni. Poskupjet će naplata “kunu po kunu” i SMS, ali za karte na duže razdoblje, godišnje i polugodišnje, ostat će ista cijena. Na ovaj način motivirat ćemo ljude da idu upravo na to rješenje - rekao je gradonačelnik.P.Žarković

NAVESTI IH NA ZDRAVIJI ŽIVOT

“S druge strane na neki ćemo način navesti ljude da se koriste biciklima ili idu pješice. Dakle, da se ne voze bez razloga, da bude malo i sporta i zdravog duha u svemu tome”, rekao je na sjednici gradonačelnik Ostrošić.

Možda ste propustili...

BELIŠĆE SE SVE VIŠE OKREĆE OBNOVLJIVIM IZVORIMA

Središte grada odnedavno krasi solarno stablo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJSKI SASTANAK KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Područna škola ipak
neće biti ukinuta

2

ŠKOLSKI ODBOR I RODITELJI UZ RAVNATELJICU

Izbor Šego upitan jer u natječaju nema - linka

3

BRANITELJSKA ZADRUGA “FAJFERICA”

Uzgajat će i perad, žele oživiti
stočni sajam u Valpovu