Regija
ZA GLEDANJE I KUPNJU

Izložili 1780 životinja
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

VIROVITICA

Održana je trodnevna 43. Izložba malih životinja koju organizira Udruga uzgajivača malih životinja Golub Virovitica. Sudjelovao je 181 izlagač iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Slovačke, a posjetitelji su mogli ukupno vidjeti 1780 životinja. Izložbu je svečano otvorio zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, a nazočne je pozdravio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, kao i Miroslav Radović, tajnik Udruge uzgajivača malih životinja Golub, te Željko Šerepac, predsjednik Hrvatskog saveza udruga uzgajivača malih životinja i Udruge uzgajivača malih životinja Golub Virovitica.

- U nedjelju je izložba imala i prodajni karakter. U ovoj izložbenoj sezoni to je najveća izložba na području Republike Hrvatske. Izloženo je 36 različitih vrsta egzotičnih ptica, 131 kunić, 365 ukrasne, vodene i divlje peradi i 1280 primjeraka golubova. Izložba je ponudila i veliku ponudu hrane i drugih stvari vezanih uz male životinje. U sklopu izložbe održani su Europska izložba letača, visokoletača i prevrtača jugoistočne Europe; 1. Europska izložba balkanskih pasmina peradi; 2. Europska izložba balkanskih pasmina golubova; Međunarodna izložba golubova, peradi, kunića, ptica i drugih malih životinja; Deveta Hrvatska izložba bantama i 9. hrvatska izložba brama i kokinkina - rekao je Željko Šerepac.

Ove je godine 19. put uz pomoć Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ i uz suradnju osnovnih škola s područja županije virovitička Udruga uzgajivača malih životinja Golub provela natječaj s temom “Moj mali prijatelj”. Na natječaj je pristigao 171 učenički rad, a sudjelovalo je 12 škola. Prvo mjesto u kategoriji Razredna nastava osvojila je Ena Perić, učenica 1. razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina, a u kategoriji Predmetna nastava 1. mjesto osvojila je Klara Moslavac, učenica 8. razreda OŠ Vladimira Nazora Virovitica.

Ovim izložbama Udruga Golub završava godišnji ciklus obilježavanja 40 godina uspješnog djelovanja. V. Grgurić

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE ŽUPANJE

Vinkovačka ulica će u rekonstrukciju u 2026. godini

CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU U POŽEGI

Proširen prostor za rad s dvadesetero djece

Najčitanije iz rubrike