Regija
CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU U POŽEGI

Proširen prostor za rad s dvadesetero djece
Objavljeno 30. travnja, 2024.

POŽEGA

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, nevladina organizacija, koja se proteklih 17 godina zalaže za zaštitu djece od svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja, svečano je otvorio novi prostor poludnevnog boravka u Požegi. U zgradi gdje je donedavno bila Županijska služba Požeško – slavonske županije Hrvatskog zavoda za socijalni rad, pružat će se usluge poludnevnog boravka za dvadeset korisnika, čime će se osigurati kvalitetnija usluga i individualizirani pristup djeci i mladima u riziku. Žalosna je činjenica da se potrebe za takvim radom povećavaju s godinama.


O radu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te planovima za požeške prostore govorili su voditelj Centra Tomislav Ramljak i predstojnica Županijske službe Požeško-slavonske županije Hrvatskog zavoda za socijalni rad Kristina Stankijević Balenović, a potporu daljnjem radu iskazali su Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Požege i Ferdinand Troha, zamjenik županice Antonije Jozić.

Novi prostor blagoslovio je msgr. Antun Škvorčević, apostolski upravitelj Požege biskupije i požeški biskup u miru. Za dobru suradnju, potporu i volonterstvo uručene su zahvalnice Požeškoj Biskupiji, Caritasu Požeške biskupije, Gradu Požegi i Požeškoj županiji te pojedincima.


Centar za nestalu i zlostavljanu djecu koji ima sjedište u Osijeku, nevladina je organizacija koja svojim aktivnostima i prostorima obuhvaća pet većih gradova Slavonije, a uz podršku Grada Požege i Požeško-slavonske županije sada će moći intenzivnije djelovati i u Požegi. Poludnevni boravak u Požegi otvoren je 2016. godine i bio je smješten u prostorijama Osnovne škole Dobriša Cesarić.

Novi prostori, smješteni u prostoru bivšeg Centra za socijalnu skrb Požega, prostiru se naviše od 180 m2 i pružat će usluge poludnevnog boravka za dvadeset korisnika, što je povećanje kapaciteta za osam korisnika u odnosu na dosadašnji rad. Time će se osigurati kvalitetnija usluga i individualizirani pristup djeci i mladima u riziku. (B.S.T.)

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike