TvObzor
VIASAT WORLD POTPISAO UGOVOR S ITV STUDIOS

Vrhunske povijesne dramske serije
Objavljeno 15. prosinca, 2017.

Viasat World, vodeća međunarodna medijska tvrtka, objavila je da je sklopila važan ugovor o sadržaju s tvrtkom ITV Studios Global Entertainment (ITVS GE) i time osigurala 250 sati povijesnih dramskih serija svjetske klase koje će se na mnogim tržištima premijerno prikazivati ekskluzivno za njezin novi vodeći sadržajni brend Epic Drama. Osim toga, tvrtka Viasat World otkupila je hit-seriju s izvrsnim ocjenama “The Restaurant”, i seriju “Versailles”, dobitnicu brojnih nagrada, od tvrtke Banijay Rights, međunarodne distribucijske podružnice tvrtke Banijay Group. Navedene serije moći će se pratiti na hrvatskom tržištu u sklopu TotalTV-a, prvog operatera koji će prikazivati Epic Drama kanal.

Epic Drama održala je međunarodnu premijeru na ključnim tržištima 14. prosinca, a priželjkivani početni naslovi uključivat će serije “Harlots”, “Gospodin Selfridge” i “Poldark”.

Dostupni na svim tržištima kanala Epic Drama, a na nekima čak i ekskluzivni, naslovi otkupljeni od tvrtke Banijay Rights koji će se prikazivati na novom kanalu uključuju najveću i najuspješniju dramsku seriju tvrtke STV (Švedska) “The Restaurant”. Kritičari hvale ovu strastvenu obiteljsku sagu o ljubavi, sukobima i izdaji koju je stvorio studio Jarowskij u suradnji s tvrtkama STV, Viaplay, Film i Väst. Otkupljena je i serija s naslovnica “Versailles” koju stvaraju produkcijske kuće Capa Drama, Zodiak Fiction i Incendo za CANAL+. Riječ je o raskošnoj dramskoj seriji koja je osmišljena uz impresivan i nezapamćen proračun s obzirom na vrijeme u koje je nastala. (N.K.)

 
SERIJE NA KANALIMA EPIC DRAMA

Harlots: Uz tim stvaratelja koji je prikupio mnoge nagrade i poznatu glumačku postavu, ova moćna dramska serija odvija se na živahnoj, kozmopolitskoj pozornici Londona 18. stoljeća i nudi hrabri, novi pogled na najvredniju komercijalnu djelatnost grada – seks.

Beowulf – Return To The Shieldlands: Novi prikaz najizdržljivijih junaka književnosti koji donosi niz nevjerojatnih likova. Ova dramska serija prati Beowulfa na putu da postane muškarac i junak dok brani svoje voljene od svijeta koji je svakim danom sve opasniji.

Lightfields: Godina je 1944. i mlada se izbjeglica pridružuje obitelji Felwood na farmi Lightfields, kako bi pomogla opskrbljivati vojsku. Okaljana tragedijom, kuća je napuštena i njezina je povijest zaboravljena. Tijekom godina, tuga tajanstvenog duha utjecala je na sve ljude koji su živjeli na farmi. Pitanja ostaju neodgovorena, istine ostaju skrivene, a pravda nije zadovoljena sve do povratka obitelji Felwood.

The Line: Serija se odvija u francuskom selu za vrijeme Drugog svjetskog rata i prati likove suočene sa svakodnevnim dilemama o suradnji s neprijateljem, otporu i preživljavanju. Svaka sezona serije odvija se godinu kasnije u ratu koji postaje sve žešći i tjera likove sve bliže rubu.

The Restaurant : Kraj rata veliko je olakšanje za obitelj Löwander. Oni vode Djurgårdskällaren, skupi restoran u srcu Stockholma. Za vrijeme rata najstariji sin Gustaf uspio je spasiti restoran pomalo upitnim metodama. Sin Peter vraća se kući nakon rata i nalazi restoran na rubu bankrota. Najmlađa kći Nina bori se za potporu obitelji da otvori noćni klub u prostoriji za bankete restorana, ali zaljubljena je u kuhinjskog pomoćnika Callea i ta joj ljubav okreće život naopačke. Budućnost restorana pretvara se u otvoreni obiteljski sukob, ali odluka zapravo leži na majci Helgi koja uz pomoć glavnoga kuhara Backea nadzire obiteljski posao. Ona je suočena s izazovom da zadrži obitelj na okupu, a u isto vrijeme osigura i opstanak restorana u novom dobu u ovoj strastvenoj obiteljskoj sagi o ljubavi, sukobu i izdaji.

Versailles : Godina je 1667. Francuski kralj Luj XIV. ima 28 godina i napokon sam vlada svojim kraljevstvom. Opsjednut sjećanjima iz djetinjstva o pobuni protiv njegova oca, naređuje gradnju najljepše palače u Europi - Versaillesa. Plemići žude za ulaskom u taj velebni dvorac i nemaju pojma da je njegova svrha zarobiti ih i kontrolirati. Dobro došli u svijet moći, izdaje, ljubavi, pohote i objavljivanja ratova u kojem se dvorani bore za kraljevu naklonost. Ovo je Versailles u svem svomu okrutnome sjaju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike