Osijek
ZANIMLJIV BLAGDANSKI PROGRAM

Biljski Advent bez struje
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

“Općina Bilje uzak je prostor smješten na posebno sretnom mjestu - s jedne strane susjed mu je Osijek, urbana sredina sa svim pogodnostima velikog grada, a s druge potpuna divljina - netaknuta, drevna ljepota Kopačkog rita. Predblagdansko razdoblje baš ćemo zato proslaviti na poseban način - bez struje, od 21. do 23. prosinca”, najavljuje direktorica Turističkog ureda TZO-a Bilje, Daniela Mihaljević.

Tako će se svaki od navedenih dana moći u posebnom, zimskom ruhu posjetiti Kopački rit i doživjeti to mitsko mjesto u zagrljaju zime. “Naša je preporuka najaviti svoj dolazak i provozati se toplim vlakićem, u primjerenom blagdanskom ruhu. Posljednji adventski tjedan posebno će svečan biti u Bilju. Središte mjesta dobit će svoj adventski sajam, osvijetljen tisućama svijeća, fenjera i otvorenih plamena. Bez struje će se odvijati i program, uz zborove koji pjevaju božićne pjesme, nastupe folklornih skupina, bendova bez razglasa, muzičkih kutija i uličnih glazbenika. Prigodna će biti i ponuda hrane i toplih napitaka jer će se sve po starim receptima pripremati na nekoliko starih seoskih 'šporeta'. Ukrasi od slame, borovine i sušenog voća upotpunit će ovaj doživljaj i dokazati da je čaroban Božić moguće imati i bez struje”, najavljuje Mihaljević.

Tako će se prema rasporedu događaja, 21. prosinca (četvrtak) od 16 do 19 sati održati humanitarna akcija udruge Ekotour “Djeca djeci” u Domu kulture, uz nastup grupe Suzette. U 18 sati izviđači donose Betlehemsko svjetlo i slijedi otvaranje Adventa uz svečanost isključenja struje, izložbu lampiona djece OŠ Bilje i Tontorino – vatreno žongliranje.

U petak, 22. prosinca od 17 sati najavljen je nastup TS Kvinta i pjevačkih zborova, od 18 sati je Božićna priredba FA Bilje u Domu kulture Bilje, a u 19 sati izbor najljepšeg lampiona. U subotu, 23. prosinca u 17 sati je Plamingo flow arts, performans vatrom, a u 18 sati izbor najboljega kuhanog vina.

Cijelo vrijeme održavanja Adventa bit će bogata ponuda zimskih jela i slastica. Za najmlađe su pripremljene Igraonice za djecu u Kućici od slame Nikole Fallera, vožnja božićnim vlakićem Kopačkog rita, a u realizaciju programa uključene su udruge: Karas, Lovačko društvo “Srnjak”, Udruga žena “Biljanke”, Nogometni klub Bilje, udruga Čuvari tradicije princa E. Savojskog, FA Bilje, Bakin šporet, Savjet za turizam općine Bilje (organizira izviđače), Savjet mladih općine Bilje i Udruga branitelja. D. Pejić

Adventska će se manifestacija u općini Bilje održavati od 21. do 23. prosinca

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

Najčitanije iz rubrike