TvObzor
HRT

Natjecatelji u kvizovima osvojili pola milijuna kuna
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

U kvizovima Hrvatske radiotelevizije “Potjera” i “Šifra” mladi su kvizaši u trima navratima tijekom nešto više od mjesec dana osvojili pozamašne iznose – ukupno gotovo pola milijuna kuna. Krajem listopada u uzbudljivoj igri u kvizu “Šifra” student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio je pitanje za pola milijuna kuna. Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj “Šifre” koji je otvorio polumilijunsko pitanje.

Nevjerojatno napeto bilo je i 16. studenoga, u 556. izdanju “Potjere”, koje je završilo pobjedom tročlane ekipe, koja je lovcu uspjela pobjeći s čak 240 tisuća kuna, što je u pet sezona toga HRT-ova kviza jedan od najviših osvojenih iznosa. U pobjedničkoj ekipi bili su Ivana Lovrek, magistrica filozofije i pedagogije iz Osekova, Branko Bešenić, časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske iz Koprivnice, te student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Fabijan Čorak.

Svoju završnu potjeru nisu odigrali potpuno usklađeno, ali su dobro iskoristili gotovo sve lovčeve pogreške vraćajući ga pritom nekoliko puta korak unatrag. U završnoj se potjeri najviše istaknuo 21-godišnji Fabijan Čorak, koji je, prema riječima lovca Deana Kotige, jedan od naših najperspektivnijih mladih sudionika kvizova, a urednik “Potjere” Igor Grković izjavio je da se budućnost kviza zove Fabijan.

Pothvat studenta Tvrtka Pleića krajem studenoga uspjela je ponoviti i psihologinja Miljenka Ivec iz Novoga Marofa u petnaestome ovosezonskom izdanju HRT-ova kviza “Šifra” otvorivši također pitanje za pola milijuna kuna. U razmjerno kratkome vremenu uspjela je ponuditi točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja i doći do polumilijunskoga zadatka. Odustala je na vrijeme i kući odnijela 125 tisuća kuna. (N.K.)

Možda ste propustili...

DOKUMENTARNI FILM NA DISCOVERY CHANNELU

Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu

SVJETSKA PREMIJERA NOVOG FILMA BOBE JELČIĆA NA 24. SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sam samcat - razvod braka kao administrativna činjenica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIANA ROKO

Nakon razgovora sa sinom najbolje znam kako diše mlada publika

2

SVJETSKA PREMIJERA NOVOG FILMA BOBE JELČIĆA NA 24. SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sam samcat - razvod braka kao administrativna činjenica

3

ZAVRŠEN 18. EXIT NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI 

Najveće finale i proslava naslova najboljeg europskog festivala