Regija
OTVORENJE

Ogranak knjižnice
Objavljeno 20. studenog, 2017.

RAJEVO SELO

Radi približavanja osnovnih knjižničnih usluga i na manje dostupnim mjestima udaljenim od središta Općine Drenovci, malom svečanošću otvoren je Ogranak Općinske narodne knjižnice Drenovci u Rajevu Selu. Otvorenjem Ogranaka, kako u Račinovcima, tako i u Rajevu Selu, nastoji se široj zajednici omogućiti razmjena znanja i dostupnost informacija.

Nazočne su pozdravili Goran Pavlović, ravnatelj knjižnice, Boris Španić, zamjenik načelnika općine Drenovci, Andrija Matić, županijski pročelnik za poljoprivredu i infrastrukturu, i Iva Pezer u ime Ministarstva kulture. Ona je voditeljica županisjke Matične službe za narodne i školske knjižnice te je, obraćajući se, istaknula:

“Drenovačka knjižnica, sa svojim ograncima u Račinovcima i Rajevom Selu, jedna je od rijetkih općinskih knjižnica koja, na nacionalnoj razini, ostvaruje zavidne rezultate u svome radu. To je i prepoznato još u 2015. godini kada je knjižnica dobila priznanje od struke za knjižnicu godine jer uvelike pridonosi razvoju svoje lokalne zajednice.”

Prostor Ogranka smješten je u središnjem dijelu Doma kulture Rajevo Selo, koji je u strogom centru mjesta pokraj rimokatoličke crkve, zgrade Područne škole i nogometnog igrališta. Kao zasebna cjelina zauzima 160 četvornih metara. Knjižnični ogranak smješten je na dvije etaže u kojemu se nalaze odjel za odrasle, dječji odjel s igraonicom i multimedijalnom građom, te čitaonica dnevnog tiska. Ogranak radi od ponedjeljka do petka od 11 do 15 sati, a ponedjeljkom i srijedom se od 12 do 14 sati održavaju igraonice za djecu predškolske dobi.S.Bo.

Možda ste propustili...

U ČAST KULTURNOM VELIKANU

Otkrivena je bista Isidoru Kršnjavom

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

DJEČACI IZ RUKOMETNOG KLUBA PETRIJEVCI

Umjesto treninga - posjet osječkom Azilu

Najčitanije iz rubrike