TvObzor
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Bogat prigodni program nacionalne televizije
Objavljeno 17. studenog, 2017.

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Hrvatska radiotelevizija i ove će godine emitirati prigodan program. U subotu, 18. studenoga na HRT-u 1 i HRT-u 4 od 9.45 na rasporedu je izravan prijenos iz Vukovara pod naslovom “Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2017”. Kao i prošle godine, prenosit će se i program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Škabrnje. Dvije kolone koje spajaju dva grada stradalnika pratit će HRT-ovi reporteri – u Škabrnji Edi Škovrlj, a u Vukovaru Stela Sep, Kristina Pešić, Igor Dunaj, Zoltan Kabok, Petar Vlahov, Eugen Husak i Igor Rotim. Uz izravna uključenja sa sugovornicima, sudionicima tragičnih događaja i junačke obrane, bit će emitirane i reportaže o zatočenim i mučenim braniteljima, silovanim ženama, svjedočanstvo branitelja koji je preživio Ovčaru te o Hrvatskome radiju Vukovar, koje su snimili Sanja Mikleušević Pavić, Nataša Ban, Zrinka Perić, Ivica Grudiček i Edi Škovrlj.

Na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata misu za sve poginule i nestale branitelje i civile služit će požeški biskup, monsinjor dr. Antun Škvorčević. Izravan je prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije u 13 sati.

Na Prvome programu HRT-a u 15.25 sati bit će prikazan dokumentarni film “Vukovarski junak Blago Zadro”. Film HRT-ova autora Darka Dovranića priča je o obitelji Blage Zadre. U 20.05 sati na HRT-u 1 bit će prikazan američki igrani film “Harrisonovo cvijeće”, dok će u 22.10 biti prikazan dokumentarni film “Srce Vukovara” posvećen velikim humanistima i junacima, zaposlenicima i pacijentima vukovarske bolnice. Film nam kroz iskaze samih protagonista govori o okolnostima u vukovarskoj bolnici za vrijeme Domovinskoga rata. Na Prvome programu Hrvatske televizije u 23.43 na rasporedu je domaći dokumentarni film “101. za Hrvatsku”.

Na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u subotu, 18. studenoga u 20.05 sati na rasporedu je dokumentarni film “Sve je bio dobar san” redatelja Branka Ištvančića. Film proučava događaje iz razdoblja početka Domovinskoga rata, prati dolazak mladoga francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Republiku Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane Vukovara i mučeničku smrt na Ovčari, a sve iz vizure njegove majke Lyliane Fournier, koja u filmu traga za podacima kako bi došla do posmrtnih ostataka svojega sina.

Na Trećemu programu s početkom u 13.50 sati na rasporedu je dokumentarni film “Živjeti vukovarske slike”. U svijesti ljudi postoji opća slika vukovarskih stradanja. Međutim, nju čini zbroj pojedinačnih tragedija i drama. Naime, najteži zločini i umorstva zbivali su se ondje gdje kamera nije bilo. Autor je filma Branko Lentić u suradnji s novinarom Josipom Šarićem.

Na Četvrtome programu Hrvatske televizije s početkom u 21.10 bit će prikazan dokumentarni film Dominika Zena “Vukovar – osvrti i sjećanja” snimljen 2005. godine. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike