TvObzor
VELIKO PRIZNANJE ZA SEA STAR

Dvije nominacije za europske festivalske “Oscare”
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Nakon što je osvojio regiju već u premijernom izdanju, Sea Star izlazi na europsku pozornicu u utrci za najprestižnije festivalske nagrade u Europi - European Festival Awards. Istarski festivalski dragulj iz EXIT obitelji, nominiran je u kategoriji za najbolji festival do 40 tisuća posjetitelja dnevno i kao najbolji novi festival.

Sea Star bio je dio velikog regionalnog EXIT Ljeta ljubavi, koje je okupilo više od 350 tisuća ljudi iz više od 90 zemalja svijeta na čak četiri uzastopna festivala i svi oni nominirani su za najbolje u svojim kategorijama za europske festivalske “Oscare”.

EXIT festival je i devete uzastopne godine nominiran u glavnoj kategoriji, za “Najbolji veliki europski festival”, a budvanski Sea Dance bori se za novu titulu najboljeg festivala do 40 tisuća posjetitelja dnevno i konkurira upravo Sea Star festivalu. Za ukupno pet nominacija koje su otišle na adresu EXIT tima pobrinuo se Revolution iz Temišvara, koji se već treću godinu natječe za titulu “Najbolji mali festival”. I jedna od najzapaženijih zvijezda Exita, vlasnik najprodavanijeg debitantskog albuma desetljeća, Rag'n'Bone Man, nominirana je za najboljeg novog izvođača na europskoj festivalskoj sceni u 2017. godini.

Glasanje za Europske festivalske nagrade počelo je proteklog tjedna i trajat će do 30. studenoga, a svi koji glasaju automatski sudjeluju u nagradnoj igri, u kojoj mogu osvojiti VIP ulaznice za najbolje festivale. Glasa se preko linka, eu.festivalawards.com/vote, izborom za EXIT u kategoriji “Best Major Festival”, za Sea Star ili Sea Dance u kategoriji “Best Medium-Sized Festival”, za Sea Star kao "Best New Festival" te za Revolution u "Best Small Festival" kategoriji.

Sea Star će se za titulu najboljeg festivala do 40 tisuća posjetitelja dnevno natjecati s festivalima kao što su budvanski Sea Dance, Balaton, Melt! ili Pohoda. Umaški festival ujedno je u utrci za najbolji novi festival zajedno s čak 12 novih festivala u Europi, različitih formata i kategorija, a EXIT je u konkurenciji s ostalim vodećim europskim festivalima kao što su Lollapalooza, Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Wacken i drugi. Rumunjski Revolution za titulu najboljeg malog festivala natječe se s festivalima kao što su Snowbombing ili zimski Wacken. Uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u glazbenoj industriji, glasovi publike diljem svijeta odlučit će o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu, u Nizozemskoj, 17. siječnja 2018. I Sea Sea Star, Sea Dance, EXIT i Revolution nominirani su za još jednu prestižnu festivalsku nagradu, “UK Festival Awards”, koja se dodjeljuje za najbolje britanske festivale, a gdje su u konkurenciji u kategoriji najboljeg festivala izvan Velike Britanije. (N.K.)

Možda ste propustili...