Osijek
RADIONICE ZA ČLANOVE MUH-A

Umirovljenici uče informatiku
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Članovi MUH - Matice umirovljenika Grada Osijeka poučavaju se radu na računalima. To je jedan od projekata koje, kaže njegova voditeljica Ksenija Vrbanić, provodimo tijekom 2017. godine.

- Projekte financira Grad Osijek i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Svake godine iznova nastojimo u svoje projekte unijeti što više novih aktivnosti kako bi one bile zanimljive i korisne našim članovima i korisnicima. Tako je i s ovim projektom u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnic+ knjižnicom Osijek tijekom kojeg smo za svoje članove osigurali besplatan tečaj informatike. Interes je članova velik, prva grupa polaznika intenzivno uči, a svakodnevno nam stižu prijave za nove grupe. Iznimno smo zadovoljni mladim predavačima koji s puno truda i strpljenja uče naše korisnike novim znanjima iz informatike – kaže Vrbanić.

Dodaje da će u Udruzi jesen obilovati edukativnim radionicama iz zdrave prehrane. Predavanja kao i samu pripremu raznih, zdravih jela provodit će Danijela Periš iz Centra zdravlja Vaga, koja je ujedno i partner Matice na projektu “Svaki je moj dan aktivan”.

- Već i sam naziv projekta govori da smo svaki dan nastojali osmisliti nešto novo i korisno, puno aktivnosti. Želimo da se u projekte uključi što više naših korisnika kako bismo spriječili njihovu socijalnu izoliranost i samoću. Posebno nas veseli što svakodnevno, u radu s korisnicima, vidimo njihovo zadovoljstvo i zahvalu na radu i trudu djelatnika i volontera Udruge, koji nastoje upotpuniti njihovo vrijeme i uljepšati njihove umirovljeničke dane. Svakodnevni dolasci i rad u Udruzi vesele me i daju mi snagu za još puno budućih akcija i programa - kaže nam predsjednica Udruge Marija Sužnjević. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike