Osijek
NOVI TURISTIČKI PROJEKT U IVANOVCU

Preuređuju kuću kipara
Žnidareca u Kulturni centar
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o., kojoj je svrha izrada i provedba projekata za gospodarski i ruralni razvoj, pripremila je projektnu prijavu za natječaj Ministarstva turizma. Riječ je o Kulturno-turističko informativnom centru kuće u Ivanovcu, a nositelj projekta je Općina Antunovac, koja je pripremila projektno-tehničku dokumentaciju s dozvolom za gradnju.

Projekt rekonstrukcije, gradnje i opremanja Kulturno-turističko informativnog centra kuća Žnidarec Ivanovac prijavljen je, kaže direktorica Agencije Nataša Tramišak, u okviru Programa razvoja javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma.

U Agenciji navode da je, zajedno s prethodno provedenim projektima turističke infrastrukture na području Općine Antunovac, rekonstrukcija i prenamjena postojeće kuće Vjekoslava Žnidareca, kipara naivne umjetnosti (1931. - 2000.), u Kulturno–informativno turistički centar Ivanovac doprinos stvaranju nove atrakcijske osnove uz postojeće biciklističke rute, stvaranje nove turističke ponude i sadržaja vezanog uz kulturno-povijesno nasljeđe.

Projekt je ukupno procijenjenen na više od 730 tisuća kuna, od čega je traženo sufinanciranje od Ministarstva turizma osamdeset posto, odnosno iznos od 585 tisuća kuna, a ostatak će osigurati Općina Antunovac iz vlastitog proračuna.

- Svrha financiranja su rekonstrukcija i gradnja objekta, dodavanje multimedijalnog sadržaja i primjena inovativnih rješenja u turističkoj interpretaciji sadržaja preko koncepta proširene stvarnosti, korištenje energetski učinkovitih rješenja u grijanju i hlađenju (dizalica topline) te postavljanje informativne ploče i promidžbenog materijala. Objekt će sadržavati uredski prostor, izložbeni prostor sa stalnim postavom umjetničkih djela kipara i ostalih lokalnih umjetnika, dokumentacije o utvrdi Kolođvar, ali i ostalih zanimljivosti iz života oba naselja Općine Antunovac - navodi Tramišak iz Agencije. D. Pejić

GRADNJA ODMORIŠTA ZA CIKLOTURISTE NA KOLOĐVARU

U tijeku je i gradnja odmorišta za cikloturiste na utvrdi Kolođvar, što će dodati novi sadržaj posjetiteljima utvrde, a od Informativnog centra do utvrde posjetitelji će moći doći biciklom.

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike