TvObzor
MAJA ŠUPUT

Tijekom karijere pokušala sam pokazati sve svoje talente
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Jedna od najtraženijih hrvatskih pjevačica, plavokosa Maja Šuput, vlasnica hitova kao što su “Ne lomi mi srce”, “Lopove” i “Pacijenti ljubavi, od ove nedjelje ocjenjivat će kandidate “Supertalenta” u petoj sezoni na Novoj TV. Uoči emitiranja tog popularnog talent showa za TV Obzor je otkrila je li stroga ili popustljiva, koji su je nastupi dirnuli do suza, ima li ona kakav skriveni talent, ali i kako reagira kad u medijima pročita tračeve o sebi.

Popustljiviji dio žirija

Koliko vas je ocjenjivanje kandidata u showu “Tvoje lice zvuči poznato” pripremilo za “Supertalent”?

- Ne mogu baš reći kako me žiriranje u TLZP-u pripremilo za ono u “Supertalentu”, ali mogu ustvrditi da mi je dalo nekakav uvid kako je to biti u koži onoga koji ocjenjuje, pogotovo nakon što sam i ja sama bila u natjecateljskoj ulozi u TLZP-u.

Budući da ste uvijek vrckavi i nasmijani, može li se reći da ste najpopustljiviji među članovima žirija?

- Janko Popović Volarić i ja definitivno pripadamo tom malo popustljivijem dijelu žirija. Ne znam tko je od nas dvoje popustljiviji, ali smo sigurno nas dvoje ta polovica žirija koja je dobri duh showa. Da sam ja natjecatelj, više bih se bojala Martine Tomčić i Davora Bilmana. Nisam netko tko je svakome dao prolaz i nisam netko tko će svakome dati i lijepu riječ. Zaista mislim da sam vrlo realna i da će svoj prolaz dobiti osoba koja to zaslužuje. Nemam nikakvog problema reći obrnuto, ako je situacija takva.

Jeste li gledali prethodne sezone “Supertalenta” ili bar videoisječke najboljih kandidata? Što vam je posebno ostalo u sjećanju?

- Sve sam gledala, sve sezone. “Supertalent” je jedna zaista super emisija. Neki su me kandidati oduševili, neki su mi bili dosadni, neki prosječni, a najviše sam se nasmijala onima koji su se bez ikakvog razloga odvažili biti na toj pozornici.

Neki nastupi su me doista rasplakali

Kakvi su vam dojmovi nakon audicija? Jeste li emotivno reagirali na koji od nastupa?

- Naravno! Bilo je nekoliko točaka koje su me doista rasplakale, bilo je onih koje su me potpuno raznježile, fascinirale, a na nekima sam gotovo zaspala od dosade. Ono što je definitivno bilo primijećeno i kod publike i kod kandidata jest da smo nas četvero koji smo u žiriju bili i više nego dobar tim, koji se toliko smijao da se samo bojim da će ljudi kad to budu gledali pomisliti da smo mi potpuno ludi. A mi smo tako normalni...

Imate li kakav skriveni talent?

- Pokušala sam pokazati sve svoje talente. Nekako mi je život dao priliku da budem i u nekim plesnim showovima, pa sam pokazala da znam plesati, i u glumačkim, pa sam se i tu pokazala. Znam da imam neke želje koje bih voljela ostvariti u budućnosti, ali definitivno ne mislim da postoji nešto ultrabitno što bih mogla pokazati kao natjecatelj. Mislim da sam ovu neku formu šoubizera, u smislu pjevač, plesač, zabavljač, pokazala, i da sam u toj formi napravila neki dobar posao.

O vama se vrlo često piše u medijama - komentiraju vaš način odijevanja, nagađaju o novim romansama... U kojoj vam je mjeri sve to u redu, a kada situacija izmakne kontroli i razljute vas?

- Izmakne kontroli kad se počnu pisati laži, a toga ima napretek. Dogodi se situacija da me ili nitko od novinara ne nazove u potrazi za drugom stranom priče, ili se dogodi da kad me nazovu nekako zaključim da mi se ne da baviti tračevima, pa tako onda i pustim da ta priča prođe. Što se mog načina odijevanja tiče, da, apsolutno sama potenciram da izgledam potpuno drukčije od drugih i s te neke PR strane taj dio radimo sjajno. Nekome se može svidjeti, nekome se ne mora svidjeti, ali ono što se primijeti je da ja doista jako puno ulažem u kostime za nastup, haljine privatno i poslovno. Zaista se trudim da to izgleda na nekom nivou. S druge strane, pjevačica ne smije biti odjevena kao netko iz publike, jer ona onda više nije netko s pozornice. Smatram da žena koja je na bini mora izgledati drugačije.

Kad je riječ o nagađanjima imam li novog dečka, gdje sam, što radim – to je jedan potpuno jasan dio u mojoj karijeri. Znam da ljudima nije jasno kako sam ja godinama sama, kako mene nitko nije do sada fotkao s frajerom, a stvar je u tome da ja svoj privatni život držim, koliko mogu, za sebe. Jednog dana, možda u skorijoj budućnosti, a možda i ne, kad budem smatrala da imam nešto malo ozbiljnije što trebam podijeliti s ljudima, onda ću to napraviti od srca.

Veselim se koncertima u New Yorku

Kad se osvrnete na prvih devet mjeseci ove godine, koje biste događaje izdvojili?

- Krenula bih od samog “Supertalenta”, od pregovora, do audicija. Zatim ljetna turneja, tijekom koje uopće nisam bila u Zagrebu od sredine lipnja pa sve do ovog mjeseca. Svaki sam dan, ili svaki drugi, bila na putu i nastupala po mjestima gdje su svi koncerti bili maksimalno puni, doslovce toliko da igla nije mogla stati, bilo da je riječ o trgu, klubu, šatoru. Bilo je tu i nekih privatnih stvari, o kojima ne pričam, a čine me jako sretnom.

A što vas očekuje tijekom preostala tri mjeseca?

- Koncertno smo puni do kraja godine i u toj priči se jako veselim jednoj miniturneji po New Yorku i Kanadi. Očekuju me i emisije “Supertalenta” uživo. To me izrazito veseli, druženje s ekipom. Očekuju me neka privatna putovanja. Očekuje me i rođendan, vraćanje u dobru formu, odlazak u teretanu.

Kako ćete večeras, 22. rujna, proslaviti svoj rođendan?

- S prijateljima slavim standardno na Rujanfestu svake godine, a večeras, kako ću večeras proslaviti... Ma, bit će samo za moju dušu.

 
PUTOVANJA - ISPUŠNI VENTIL

Poznato je da imate vrlo malo slobodnog vremena. Što volite raditi kad uspijete uhvatiti rijetke trenutke samo za sebe?

- Putovati. Čim odradim snimku u subotu, sjedam na prvi avion i odletim i vratim se sljedeći petak na svirku. Tako izgleda moj slobodan tjedan. Da bih imala slobodan tjedan, naravno, moraju biti i svirke tako prilagođene, pa taj tjedan očistim od svih poslovnih obaveza i putujem. Moj je najveći ispušni ventil odletjeti, biti na nekoj destinaciji i maksimalno uživati. Uglavnom su to destinacije gdje je sunčano, toplo i gdje su palme.

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike