Osijek
NA SJENJAKU U ČETVRTAK JAVNI SKUP

Karalić: Građani će odlučiti hoće li igralište biti u cijelosti asfaltirano
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Samo dan nakon što su stanovnici Sjenjaka izrazili nezadovoljstvo zbog asfaltiranja samo dvije trećine košarkaškog igrališta uz Robnu kuću IPK, a predsjednik GČ Novi grad Ivan Karalić izjavio da cjelokupno asfaltiranje nije ni bilo u planu, ipak su u GČ odlučili poslušati što kažu građani.

- Potaknuti tekstom objavljenim u Glasu Slavonije, ali i pozivima naših sugrađana, pozivam rekreativce, košarkaše i sve zainteresirane da se sutra, četvrtak, 14. rujna, u 16.30 sati okupimo na košarkaškom igralištu uz Robnu kuću, pokraj zgrade na kućnom broju 58. Poštujući volju građana, pozivam ih na javni skup s minimalno jednom košarkaškom loptom i da zajedno odlučimo trebamo li asfaltirati i ostatak igrališta. Novac GČ Novi grad javni je prihod i stanovnici su prvi pozvani odlučiti kako će biti utrošen, a postoji li opravdana potreba, igralište će sljedećeg tjedna biti obnovljeno u cijelosti - poručio je Karalić, koji se sastao i s Marijom Mišetićem, voditeljem RJ Graditeljstvo u Unikomu.

Podsjetio je da je igralište obnovljeno u dijelu koji je potpuno uništen korijenjem okolnog drveća, a što je izazvalo pucanje betona. Način da novi i stari dio igrališta budu jedinstvena cjelina bez neravnina planiran je zbog ekonomičnosti, kako bi ostalo više sredstava za što više komunalnih zahvata na području GČ Novi grad. Ipak, čini se da je uobičajen način asfaltiranja u cijelosti ono što tamošnji stanovnici žele, odnosno oni koji su ovih dana, osim naše redakcije, pozivali i GČ Novi grad. Što će naposljetku biti odlučeno, znat će se nakon sastanka na kojemu Karalić očekuje što veći odaziv stanovnika. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike