Osijek
REKREATIVCI U ČUDU:

Na Sjenjaku asfaltirali dvije trećine košarkaškog igrališta
Objavljeno 12. rujna, 2017.

Košarkaške je rekreativce razveselila vijest o uređenju igrališta uz robnu kuću. No, uslijedilo je iznenađenje - asfaltirane su dvije trećine igrališta, a ostatak ne!? O tome nas je izvijestio čitatelj koji, kako kaže, ne može vjerovati da bi netko odlučio takvo što učiniti. Jer, kaže u čudu, ovdje nije riječ o krpanju neke manje rupe.

- Ne mogu vjerovati da nisu mogli namaknuti novac da se uredi još i taj mali dio igrališta koji je ostao neasfaltiran. Ovako je napravljena neravnina, imamo stari i novi asfalt, a kod klupe je ostala rupa - nabraja čitatelj.

Ivan Karalić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad, odgovara kako ostatak igrališta, odnosno ta trećina koja nije asfaltirana, nije ni bio u planu za uređenje.

- Nije bilo potrebe da se igralište do kraja asfaltira jer je dio u dobrom stanju. Dvije trećine igrališta bile su nefunkcionalne, i to zbog korijenja drveća, te je učinjeno sve da se nadalje ne može događati kidanje betona. Građevinski će radovi biti odrađeni tako da će se dva dijela izjednačiti i neće biti neravnina između novog i starog asfalta, to mogu jamčiti - poručio je Karalić.

Jasno mu je, dodaje, da bi građani bili zadovoljniji da je igralište obnovljeno u cijelosti. Međutim, smatra da je potrebno štedjeti ako se može, jer su sredstva kojima raspolaže Gradska četvrt ograničena.

- Asfaltirana je čak i veća površina nego što je to bilo potrebno jer smo strahovali da će se naknadno pojaviti pukotina. U svakom slučaju, jamčim da će igralište u cijelosti biti funkcionalno i uskoro će se ondje zaigrati košarka - poručuje Karalić. M. Mihelić

Ivan Karalić

predsjednik Vijeća GČ Novi grad

Nije bilo potrebe da se igralište do kraja asfaltira. Uštedjet ćemo, a jamčim da će igralište u cijelosti biti funkcionalno.

Možda ste propustili...