Regija
TOTALNA RASPRODAJA

Belomanastirci ostali bez još
jedne velike prodavaonice
Objavljeno 28. kolovoza, 2017.

BELI MANASTIR - Nakon proteklog vikenda definitivno je kako reklama “Billa je postala Spar. Dragi posjetitelji, zahvaljujemo na vjernosti...” za Beli Manastir - ne vrijedi. Naslućivalo se to još u srpnju, kada na web-stranici www.billa.hr, prije nego što se, automatizmom, otvorila Sparova internet-stranica, ni riječi nije bilo napisano o sada već bivšoj Billinoj trgovini u Preradovićevoj ulici, koja je vrata otvorila prije otprilike osam godina i tako postala četvrti trgovački lanac u jedinom baranjskom gradu. Već tada se moglo zaključiti kako belomanastirska Billa neće biti među 60-ak trgovina koje je SPAR Hrvatska d.o.o. preuzeo ili će preuzeti od REWE grupe. Akvizicija je zaključena 15. prosinca prošle godine, dok se preuzimanja realiziraju nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Još tada jedna od 12 tamošnjih djelatnica javno se zapitala što će s njima biti.

- Spar nas je navodno preuzeo, ali i odmah prodao Anamilu. Prošlog tjedna trebala je biti inventura i preuzimanje, ali nam je javljeno da od toga ništa neće biti - rekla nam je u srpnju, dodajući kako i nadalje rade, očekujući mail iz Zagreba s daljnjim uputama. Bila je sigurna da na mjestu Bille neće biti Spara, te podvukla kako im je dosta neizvjesnosti te kako samo žele saznati što će biti s njima. Informaciju smo neuspješno pokušavali provjeriti u Anamilu, dok se Uprava Spara oglušila na naš srpanjski dopis s pitanjima hoće li Spar nastaviti s maloprodajom u Belom Manastiru, ako hoće - kada, a ako ne - zašto, u čijem je vlasništvu prostor gdje se trenutačno nalazi trgovina, koliko je u njoj zaposleno ljudi i što će s njima biti. Dio odgovora stigao je ovih dana - mogao se vidjeti u samoj prodavaonici. Od petka ujutro u nekadašnju Billu gotovo da se nije moglo ući. Krenula je totalna rasprodaja. Svi artikli sniženi su za 50 posto, pa se na blagajnama čekalo satima.

- Za ovo smo saznali u četvrtak. Rasprodaja će trajati dok sve ne rasprodamo, a potom ćemo se svi prijaviti na Zavod za zapošljavanje - rekla nam je jedna djelatnica, dodajući kako se do posljednjeg dana nadala da će se nešto promijeniti.I.Getto

12

djelatnica zaposleno je u prodavaonici

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike