Regija
PARK PRIRODE

Traže se volonteri za papučki kamp Duboka
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

ORAHOVICA - U sklopu programa “Volontiraj u parkovima Hrvatske”, Park prirode Papuk, prvi hrvatski geopark pod zaštitom UNESCO-a, otvorio je prijave za novi program u Eko kampu Duboka Informator.

- Cilj je novootvorenog kampa populaciji školske djece omogućiti nove edukacijske programe i produžetak škole u prirodi, a redovitim posjetiteljima osigurati mogućnost višednevnog boravka u ovoj prirodnoj oazi doline potoka Dubočanka. Kako bi svim posjetiteljima boravak u kampu bio što ugodniji, Javna ustanova Park prirode Papuk traži četiri volontera-informatora čiji će glavni zadatak biti informiranje o Eko kampu Duboka i pravilima ponašanja, kao i o raspoloživim sadržajima te prirodnim i kulturnim vrijednostima Parka. Osim toga, volonteri će prijavljivati i odjavljivati posjetitelje te odgovarati na upite preko dežurnog telefona, a pripremat će i dnevna izvješća – kaže ravnatelj JU Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Dodaje kako se od potencijalnih volontera traži komunikativnost, kreativnost i otvorenost, spremnost za rad na terenu, jasnoća izražavanja i vedar karakter, uz dobro poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu.

- Besplatan smještaj i hrana osigurani su za sve vrijeme volontiranja, a tijekom boravka u Parku volonteri će imati priliku upoznati se s njegovim prirodnim i kulturnim znamenitostima, biciklirati, voziti kanu i baviti se drugim rekreativnim aktivnostima, uživati u lokalnim specijalitetima te steći nova vrijedna iskustva – zaključio je Jurenac.V.Grgurić

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike