TvObzor
EUROSPORT: SVJETSKO PRVENSTVO U VODENIM SPORTOVIMA

Budimpešta domaćin plivačkim zvijezdama
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima počelo ovih dana u Budimpešti. Plivačka natjecanja na Svjetskom prvenstvu počinju 23. i traju do 30. srpnja, a izravne prijenose možete pratiti i na Eurosportu 1 i na Eurosportu 2. Naš proslavljeni plivač i komentator Eurosporta Gordan Kožulj, podijelio je svoje mišljenje o natjecanju: “Svjetsko prvenstvo u godini neposredno nakon Olimpijskih igara kao što je ova uvijek biva označeno pojavom nekih novih plivačkih zvijezda, odnosno dolazi do smjene generacija. Naime, plivački planovi rade se u četverogodišnjim ciklusima pa plivači u zrelijim plivačkim godinama nakon Olimpijskih igara odlaze u sportsku mirovinu, ili uzimaju nešto dužu pauzu prije ulaska u novi pripremni ciklus. Tako na ovom svjetskom prvenstvu u Budimpešti nećemo vidjeti najuspješnijeg olimpijca svih vremena Michaela Phelpsa, kao ni Ryana Locheta. Međutim, Američka reprezentacija, kao i mnoge druge, u svom sastavu ima 'neke nove klince' koji su pobjedama na nacionalnim prvenstvima potvrdili kao budućnost svjetskog plivanja. Pitanje je samo tko će od njih u Budimpešti zasjati najsjajnijim sjajem. Tako je i u Hrvatskoj reprezentaciji, u kojoj s pravom najviše očekujemo od nekih najmlađih članova kao što je to Nikola Obrovac”.

Spomenuti Nikola Obrovac, državni rekorder te juniorski europski prvak i olimpijski pobjednik, nastupit će u disciplinama 50 i 100 metara prsno. Od ostalih naših sportaša tu su leđaš Anton Lončar, koji studira i trenira na sveučilištu u Denveru. Prošle godine u Kanadi osvojio je 5. mjesto na 100 metara leđno, a približio se Kožuljevom rezultatu od dvije minute. Tu je i Mislav Sever koji će nastupati na 50 i 100 metara slobodno. Sever je prošle godine na SP-u u malim bazenima u kanadskom Windsoru uspio ući u polufinale, a nadamo se da bi slično mogao ponoviti i u velikom bazenu.

Naše mladiće vodit će trener iz PK Medveščak Domagoj Zajec, ujedno i osobni trener Nikole Obrovca.

Kod djevojaka, nažalost, neće biti naših predstavnica budući da je Mateja Samardžić morala otkazati prvenstvo zbog ozljede ramena. Spomenimo i da dio reprezentacije putuje na otvoreno prvenstvo Portugala u Lisabon.

Eurosport prenosi i skokove u vodu te atraktivni high diving, u subotu, 29. srpnja, 20 metara žene i 30. 7. skokove s 27 metara u muškom natjecanju. (N.K.)

 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike