Crna kronika
OČEVID NA JUŽNOJ OBILAZNICI

Ozljede djece i žena srećom su lakše prirode
Objavljeno 19. srpnja, 2017.
Vozačica nije držala potreban razmak, pa se zabila u prikolicu, a auto je završio na krovu

OSIJEK - Nakon očevida na mjestu prometne nesreće u kojem su, u ponedjeljak nešto prije 19 sati, stradale četiri osobe, od kojih i dvoje djece, doznajemo i uzroke sudara.

- Tridesetšestogodišnja vozačica upravljala je automobilom desnim prometnim trakom južne obilaznice od zapada prema istoku. Pri tome nije držala potreban razmak krećući se iza drugog vozila te je desnim bočnim dijelom automobila udarila u autoprikolicu koju je, natovarenu namještajem, u istom smjeru vukao automobil koji je vozio 38-godišnjak. Nakon udara došlo je do zanošenja i slijetanja automobila 36-godišnjakinje s ceste. Vozilo je sletjelo u kanal, udarilo u kosinu kanala, da bi se na kraju zaustavilo na krovu. U prometnoj su nesreći vozačica, 69-godišnja putnica i dvoje djece (sedam i četiri godine) lakše ozlijeđeni - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Od 20 do 22 sata južni kolnički trak, smjer zapad-istok, kod nadvožnjaka na Trpimirovoj ulici bio je zatvoren za sav promet.

Osječka južna obilaznica nerijetko je poprište prometnih nesreća, pa i s najtežim posljedicama. Početkom lipnja smrtno je stradao 36-godišnji motociklist, na potezu između Ulice kneza Trpimira i Vinkovačke ceste. Vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao na lijevi bok. Udario je u metalni nosač zaštitne ograde i od siline udara preminuo na mjestu događaja.

Početkom veljače na istoj obilaznici kod skretanja za Toplanu, u sudaru s kamionom poginuo je 68-godišnji vozač automobila. Vozač je prešao u prometni trak namijenjen prometu vozila iz suprotnog smjera, pri čemu je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio kamiona kojim je upravljao 46-godišnjak.

Nakon otvaranja novog dijela južne obilaznice, u prosincu 2014. godine, u samo četiri mjeseca policija je ondje zaustavila više od 600 prebrzih vozača. U travnju 2015. godine ondje je zaustavljen 22-godišnji vozač koji je papučicu gasa svog Mercedesa pritisnuo do 220 kilometara na sat.

Sandra LACIĆ
OBRATITE POZORNOST NA BRZINU

Kako na osječkoj južnoj obilaznici ograničenje brzine nije identično, što ovisi o ulazima i izlazima na obilaznici, iz policije pozivaju vozače da obrate pozornost na maksimalnu dopuštenu brzinu. Brzina je, ovisno o tome na kojem dijelu se nalazite, na pojedinim dionicama ograničena na 70, 90 ili 110 kilometara na sat.

oprezno

NA JUŽNOJ OBILAZNICI OSIJEKA LJUDI GINU

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike