Crna kronika
PROMETNA NESREĆA IZMEĐU ANTUNOVCA I TENJE

Sletio s ceste i poginuo, nije bio vezan pojasom
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Uzrok je nesreće neprilagođena brzina, automobil 42-godišnjaka završio je u kanalu
Policija je obavila očevid na mjestu gdje je u subotu oko 13.10, između Antunovca i Tenje, u odvodnom kanalu pronađeno vozilo u kojem je bila osoba koja nije davala znakove života. Utvrđeno je da je došlo do prometne nesreće zbog neprilagođene brzine, pa je 42-godišnji vozač automobila s kolnika sletio u kanal. Od siline udara vozač, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, na mjestu je događaja poginuo.

- Tijelo vozača je prema nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek na obdukciju. Na mjesto događaja izišla je zamjenica općinskog državnog odvjetnika iz Osijeka, koja je obavljanje očevida prepustila policiji. Slijedi daljnji rad kako bi se utvrdile sve okolnosti prometne nesreće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Iz policije mole očevidce nesreće, koja se dogodila između petka i subote u 13.10, da se osobno jave u Postaju prometne policije Osijek ili na telefonski broj 031/237-112, kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo. Radi se o automobilu Opel Astra.

U petak i subotu u Slavoniji se dogodilo i nekoliko prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U Oriovcu na raskrižju Vinogradske i Frankopanske ulice u subotu u 1.05 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Očevidom je policija utvrdila da je 44-godišnjak, upravljajući automobilom pod utjecajem alkohola od 1,05 promila, zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika na parkirališni prostor, te prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio parkiranog automobila 45-godišnjaka. U daljnjem nekontroliranom kretanju udario je i u rasvjetni stup te u zid 76-godišnjaka. Od jačine udara rasvjetni stup je odbačen na ulaznu ogradu, a automobil na zid i ulaznu ogradu 45-godišnjaka. U nesreći je 44-godišnjak teško ozlijeđen. Od vozača su uzeti potrebni uzorci za analizu, te će policijski službenici nakon zaprimanja rezultata protiv njega podnijeti odgovarajuće prijave nadležnom sudu.

U mjestu Kunovci, u Požeško-slavonskoj županiji, u subotu oko 21.20 traktorom s neregistriranom poluprikolicom 47-godišnjak, koji nema položen vozački ispit, skretao je ulijevo a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, a u tom ga je trenutku, preko pune crte na kolniku, autom počela pretjecati 22-godišnja vozačica. Došlo je do naleta prednjeg desnog dijela automobila na lijevu bočnu stranu traktora. U nesreći je 47-godišnjak lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog, a 22-godišnjoj vozačici na mjestu događaja izdana je obavijest o počinjenom prekršaju.

Sandra Lacić
JOŠ DVOJICA MRTVIH
 
 
Još dvije osobe smrtno su stradale u prometnim nesrećama u petak i subotu. U mjestu Petrinjci, kod Sunje, u petak oko 20 sat, 22-godišnji državljanin BiH vozio je auto slovenskih registracija, a putnici u vozilu bili su 47-godišnjak i 21-godišnjak, također državljani BiH. Vozač je, pretječući kolonu, prešao na suprotni prometni trak i udario u automobil sisačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 27-godišnjakinja. Od siline udarca oba vozila odbačena su u kanal. U nesreći je 22-godišnjak smrtno stradao. Teže ozljede zadobio je 47-godišnjak, a 21-godišnjak i vozačica drugog automobila lakše su ozlijeđeni. U subotu oko 20.20 u mjestu na području Samobora poginuo je traktorist.

Najčitanije iz rubrike