Crna kronika
TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan
Objavljeno 10. travnja, 2024.
Tri osobe poginule su na hrvatskim prometnicama u utorak, u Čepinu i kod Dubrovnika. U Ulici grada Vukovara u Čepinu poginuo je 44-godišnji vozač automobila. "Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo nakon što je vozač automobila zbog veće brzine kretanja vozila sletio s kolnika u kanal, gdje je prednjim djelom vozila udario u betonski most. Od siline udara vozač, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, na mjestu je preminuo. Tijelo vozača je, prema nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, prevezeno u KBC Osijek na obdukciju - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Podsjetimo, djelatnici skladišta pred kojim se tragedija dogodila čuli su udarac, a kada su istrčali, ništa se nije vidjelo od oblaka prašine. Vidjeli su automobil u kanalu i potrčali u pomoć vozaču, koji je završio na mjestu suvozača. U pomoć je priskočilo još nekoliko osoba koje se istrčale iz svojih vozila došavši iz smjera obilaznice. Pokušavali su otvoriti vrata, i, iako je lim bio zgužvan, donekle im je uspjelo odškrinuti ih. Dozivali su vozača, no on nije reagirao. Vrlo brzo došla je policija i ekipa Hitne pomoći, čiji su djelatnici konstatirali smrt vozača.

U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer, 9. travnja, oko 20.30 dogodila na državnoj cesti D-8 na predjelu Ratac, kod Slanog, smrtno su nastradale dvije osobe, a jedna jezadobila lakše ozljede. Poginuli su brat i sestra iz Gradca.

- Do prometne nesreće došlo je kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registracijskih oznaka počela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. U sudaru je na mjestu preminuo 21-godišnji vozač i putnica iz njegova vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, a vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila je lakše ozljede. Za očevida promet na tom dijelu državne ceste bio je potpuno zatvoren, a otvoren je u 1.45 - doznajemo iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. S.Lacić
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike