Crna kronika
IMALA 2,24 PROMILA

Pijana se zabila autom u traktor, dijete ozlijeđeno
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Nesreća se dogodila u Babinoj Gradi, a pijana vozačica u automobilu je prevozila dva djeteta
Tijekom petka i vikenda u Slavoniji i Baranji dogodile su se prometne nesreće u kojima su stradavale starije osobe, ali i djeca. Izdvaja se slučaj 34-godišnjakinje iz Babine Grede, u kojem će osim policije posla imati i djelatnici nadležnog centra za socijalni rad. Naime, vozačica je u petak oko 20.40 s 2,24 promila alkohola u krvi vozila automobil Ulicom Matije Gupca u Babinoj Gredi. Na stražnjem sjedalu sjedilo je dvoje djece, koja nisu bila u sjedalicama ni vezana sigurnosnim pojasom. Zbog neprilagođene brzine vozilom je udarila u traktor s prikolicom koji je 52-godišnjak iz Babine Grede nepropisno parkirao.

U nesreći je lakše ozlijeđeno jedno dijete. Očevidom je utvrđeno i da je na vozilu kojim je upravljala 34-godišnjakinja bio zglobno-rastavni uređaj za vuču vozila iako nije vuklo priključno vozilo. Sada vozačicu čeka paprena novčana kazna, upis negativnih bodova i, sasvim sigurno, zabrana upravljanja vozilima B-kategorije od nekoliko mjeseci. Usto, zašto je pijana vozila automobil u kojem je bilo dvoje djece, morat će objasniti i nadležnom centru za socijalni rad.

U petak oko 13.25 Gortanovom ulicom u Vinkovcima automobilom se kretala 22-godišnjakinja iz Rokovaca. Došavši do raskrižja sa Zvonarskom (kružni tok), oduzela je prednost prolaska, te udarila u 82-godišnjeg biciklista, koji je pri padu na kolnik lakše ozlijeđen. Istog dana oko 16.30 glavnom ulicom u Borovu 44-godišnjak iz Borova upravljao je teretnim vozilom. Zbog neprilagođene brzine nije se na vrijeme zaustavio, te je došlo do udara u biciklista, 74-godišnjaka iz Borova, koji je skretao ulijevo, na parkiralište. Biciklist je teže ozlijeđen.

U subotu oko 17.25 na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici dr. Franje Tuđmana u Iloku 22-godišnjakinja iz Šarengrada neopreznom je vožnjom unatrag udarila u kolica koja je gurala 71-godišnjakinja iz Iloka. Pri padu je 71-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Također u subotu, oko 20.10, 22-godišnjak iz Markušice upravljao je automobilom Ulicom Pere Cara u Markušici s 1,94 promila alkohola u organizmu i nevezan sigurnosnim pojasom. U jednom je trenutku izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio u cestovni kanal. Pri udaru i rotaciji vozila 22-godišnjak je ispao iz vozila, te je lakše ozlijeđen.

Sandra Lacić
PRIPIT AUTOM IZLETIO PRED VLAK
U nedjelju oko 3.30 devetnaestogodišnji Nuštarac vozio je automobil Ulicom hrvatskih kraljeva. Došavši do raskrižja sa Zvonarskom ulicom - na semaforu su bila upaljena žuta treptava svjetla - 19-godišnjak je oduzeo prednost prolaska automobilu kojim je Zvonarskom ulicom upravljao 24-godišnjak iz Nuštra. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu 24-godišnjaka. Oko 20.05 dogodila se prometna nesreća i u Pleternici. Vozeći auto s 0,58 promila alkohola u krvi, 29-godišnjak se nije zaustavio na pružnom prijelazu u Ulicio Antuna Matije Relkovića. U tom trenutku u lijevi bočni dio vozila udario je vlak kojim je upravljao 55-godišnjak. U nesreći, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike