Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ČEPINU

Zabio se autom u betonski most i poginuo na mjestu
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Žrtva je 44-godišnjak iz Čepina, a nesreća se dogodila u blizini uljare

Vezani članci

TRAGEDIJA KOD BELOMANASTIRSKOG PRIGRADSKOG NASELJA ŠUMARINA

Na gradilištu autoceste A5 poginuo radnik

Jedna osoba smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 14.40 u Ulici grada Vukovara, na izlazu iz Čepina u smjeru zapadne obilaznice. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, u slijetanju automobila s ceste poginuo je 44-godišnjak iz Čepina. Nesreća se dogodila u blizini Tvornice ulja.

Nakon što je prošao uljaru, vozač se Audijem kretao prema obilaznici. U jednom trenutku, zbog još neutvrđenih razloga, izgubio je nadzor nad upravljačem, nakon čega su desni kotači zahvatili travu uz cestu. Vozeći dvadesetak metara po travi, Audi je sletio s ceste i na kraju se u punoj brzini zabio u betonski most, kod skladišta poljoprivredne tvrtke. Od siline udara prednji dio automobil potpuno je uništen. Unatoč tome što su se oba zračna jastuka aktivirala, udarac je bio prejak i vozač nije preživio udar u betonski most. Na cesti nisu bili vidljivi tragovi kočenja.

Djelatnici skladišta pred kojim se tragedija dogodila čuli su udarac, a kada su istrčali, ništa se nije vidjelo od oblaka prašine.

- Vidjeli smo automobil u kanalu i potrčali smo u pomoć vozaču, koji je završio na mjestu suvozača. U pomoć je priskočilo još nekoliko osoba koje se istrčale iz vozila došavši iz smjera obilaznice. Pokušavali smo otvoriti vrata, i, iako je lim bio zgužvan, donekle nam je uspjelo odškrinuti ih. Dozivali smo vozača, no on nije reagirao - u šoku nam govori djelatnik skladišta. Dodaje kako je tim hitne pomoći brzo došao, za nekoliko minuta i drugi te vatrogasci JVP-a Čepin. Na žalost, djelatnici hitne mogli su samo konstatirati smrt vozača, koji je u vozilu bio sam.

Četiri čepinska profesionalna vatrogasca na intervenciju su izišla s jednim vozilom.

- Kada smo došli na mjesto intervencije, iz prednjeg se dijela automobila dimilo, pa smo ga polili vodom. Ondje smo zatekli ekipu hitne pomoći, a vozač, na žalost, nije davao znakove života. Razmaknuli smo hidrauličnim alatom vrata vozila i izvukli tijelo. Potom smo osiguravali mjesto događaja do dovršetka očevida - doznajemo od Tomislava Nađa, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Čepin.


Nakon što su djelatnici pogrebne tvrtke odvezli tijelo vozača, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske počeli su očevid, i sve to vrijeme dio Ulice grada Vukovara od spoja sa zapadnm obilaznicom do uljare bio je zatvoren za sav promet, pa su policajci vozila preusmjeravali na čvorište kod Zelenkrova i na kružni tok kod Ulice kralja Zvonimira.

Nakon što je automobil izvučen iz kanala, utovaren je na vučno vozilo i odvezen, a oko 17 sati promet je ulicom u kojoj se nesreća dogodila ponovno otvoren.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA IZMEĐU ANTUNOVCA I TENJE

Sletio s ceste i poginuo, nije bio vezan pojasom

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike