Osijek
SURADNJA ZRAČNE LUKE OSIJEK I TVRTKE EUROWINGS

Od jeseni redoviti letovi za Köln?
Objavljeno 29. lipnja, 2017.

Budući da su više nego zadovoljni odazivom putnika, odnosno popunjenošću redovitih letova iz Osijeka za švicarski Basel i njemački Stuttgart, a koje su uveli od svibnja, u Zračnoj luci Osijek ozbiljno razmišljaju da od jeseni uvedu još jednu stalnu inozemnu liniju, konkretno prema njemačkom gradu Kölnu.

- Linije za Stuttgart i Basel, koje se redovito odvijaju dvaput tjedno, bolje su popunjene od očekivanja koja su imali u kompanijama Wizzair i Eurowings. U prosjeku ti su letovi popunjeni oko 75 %. Zanimljivo, u slično vrijeme krenuli su letovi s jadranskih destinacija prema Njemačkoj, a već u svibnju imali smo bolji rezultat od njih. Vjerojatno je razlog što na ovom području, kojemu gravitiraju čak četiri susjedne zemlje, živi mnogo obitelji gastarbajtera. Uvidjevši da s nama imaju jako dobru suradnju i da smo se iznimno angažirali oko promocije tih letova, Eurowings na neki način to pokušava nagraditi i ozbiljno razmatra da već od jeseni uvede novu liniju s našeg aerodroma, i to za Köln. Njihova odluka znat će se vrlo brzo, a mi smo apsolutno za to, naravno - ističe Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek.

I na ovoj liniji letjelo bi se, dodaje, dvaput tjedno, također zrakoplovima tipa Airbus 319 i 320, čiji je kapacitet 144 mjesta. “Köln je, inače, velika zračna luka koja je glavna baza Eurowingsa, na kojoj stvaraju čvorište i za prekooceanske letove. Uvođenjem ove linije osječki putnici imali bi još više mogućnosti za presjedanje i hvatanje konekcija za, primjerice, jako popularne London i Dublin. Nadamo se da će njihova odluka biti pozitivna, sve činimo da tako i bude. Već idućega mjeseca, dakle u srpnju, bit će sve poznato”, objašnjava Marinić.

Raduje ih, kaže, što područje istočne Hrvatske bilježi stalni porast broja turista i vjeruje da će se ti pozitivni trendovi nastaviti. Jako dobra im je popunjenost, istina, osjetno manjih zrakoplova na linijama s Jadranom, točnije Rijekom, Pulom, Splitom i Dubrovnikom. Zbog toga je počelo razmatranje uvođenja dodatne ljetne linije Osijek - Zadar, koju trenutačno nemaju. “Na žalost, prve vijesti nisu baš optimistične. Već smo prikupili dosta ponuda i one nisu baš povoljne... S druge strane, ova linija ne bi bila subvencionirana od strane resornog ministarstva, pa su i zato potencijalne cijene karata veće. Kupovna moć naših sugrađana nije velika i svako povećanje cijene u odnosu na tristotinjak kuna, koliko sada u prosjeku moraju izdvojiti za let iz Osijeka do nekoga jadranskoga grada, bilo bi previše. Teško je naći avioprijevoznika koji bi u ovoj situaciji našao gospodarsku opravdanost za uvođenje ove linije, ali vidjet ćemo sve za koji dan. Ako bismo je ipak uveli, linija za Zadar išla bi jednom tjedno sa zrakoplovom kapaciteta 50-ak mjesta”, zaključio je direktor ZL Osijek. T. Levak

Na ovoj liniji letjelo bi se dvaput tjedno, zrakoplovima tipa Airbus 319 i 320, čiji je kapacitet 144 mjesta

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike