TvObzor
BURAK OZCIVIT

U ljubavi nisam dramatičan i ne toleriram tuđu ljubomoru
Objavljeno 16. lipnja, 2017.
Kad mi je do nečega stalo, bili to posao ili obitelj, uvijek sam posvećen tomu, no biti zaljubljen nešto je dragocjeno, nešto što utječe na sve aspekte života

Ljetna shema Nove TV postala je bogatija za novu tursku hit-seriju “Bit ćeš moja”, a glumac i model Burak Ozcivit utjelovio je Kemala, siromašnog momka koji se zaljubio u bogatu djevojku. Sudeći prema mišljenju ženskog dijela publike, on je jedan od najseksi turskih glumaca današnjice. No, karijera mladog glumca počela je mnogo ranije i s puno manje odjeće.

- Nikad nisam rekao da želim biti glumac. Karijeru sam počeo kao model, a poslije su mi se otvorila glumačka vrata. Htio sam vidjeti mogu li ja to. Poslije sam shvatio da ovo nije posao u kojem se tumače samo lijepe uloge. Važno je zadobiti povjerenje gledatelja, ali i shvatiti koji je vaš cilj. To sam shvatio nakon što sam počeo glumiti – kaže Burak.

Ljepota nije važna

Nevjerojatna moć transformacije 2006. godine omogućila mu je ulazak u svijet glume, a prije toga diplomirao je fotografiju na Odjelu likovnih umjetnosti na Sveučilištu Marmara. Proglašen je najboljim turskim modelom 2003., a samo dvije godine poslije i drugim najboljim modelom na svijetu. Snimio je nekoliko filmova i serija u Turskoj, a najpoznatiji je po ulozi Bali-bega u popularnoj seriji “Sulejman Veličanstveni”, premda je od prije nekoliko godina zanimanje za njegov ljubavni život daleko premašilo zanimanje za njegove uloge.

- U ljubavi nisam dramatičan, nisam ljubomoran i ne toleriram tuđu ljubomoru. Kad nekog zavolim, dajem cijelog sebe i uživam u toj vezi dokle god traje. Vrlo sam strastven jer smatram da se ljudima prava ljubav jako rijetko događa – priznao je Ozcivit. Evo što je još rekao o ljubavi, ženama i svom izgledu.

Žene su potpuno poludjele za vama. Imate li zato problema dok šećete ulicom?

- Sada je prošlo već dosta vremena, ali ne mogu reći da imam problema kad nekamo iziđem. Reakcije su odlične. Nekako smo se svi naviknuli na to.

Koliko vremena provodite ispred ogledala? Možete li za sebe reći da ste zgodan muškarac?

- Ne obraćam pozornost na takve stvari. Teško mi je govoriti o sebi na taj način. Ljepota mi nije važna. Gledam ukupnu sliku, važno je da je netko dobra osoba.

Vodim se osjećajima

Kako izgleda vaš život otkako ste 2005. postali najbolji turski model?

- Bilo je i zabavnih i tužnih razdoblja. U posljednjih deset godina bilo je trenutaka kad sam bio pesimističan, ali to sam prebrodio. Češće se vodim osjećajima nego razumom, nisam baš racionalan.

Koji su razlozi tog povlačenja i pesimizma? Ljubavni problemi?

- Vjerujem u neke odlike svog horoskopskog znaka Jarca. Jarčevima je njihov posao cijeli život. Volim svoj posao i budem nesretan ako tu nešto nije u redu. Uživam raditi i katkad čak zamišljam kakav će biti sljedeći angažman. No ne volim stalno biti na istome mjestu, što zahvaljujući poslu i ne moram.

Kakvi ste kad ste zaljubljeni?

- Kad mi je do nečega stalo, bili to posao ili obitelj, uvijek sam posvećen tomu. Biti zaljubljen nešto je dragocjeno, nešto što utječe na sve aspekte života. No jednostavno se ne možeš zaljubljivati cijelo vrijeme. To se dogodi u sekundi, baš kao što se zapali plamen. Ali kao i svijeća – zna izgorjeti.

Dakle, strastveni ste u vezi s Fahriye?

- Ne bih baš to rekao. Ali svaki trenutak mislim na nju. Želim biti pokraj nje. Često se čujemo telefonom; gdje je, s kim, što radi.

Ljubomorni ste?

- Katkad, ali malo. Mislim da je u nekim granicama ljubomora poželjna u vezi.

Čime vas žena može zavesti?

- U prvom trenutku pogledom. Tu sve počinje. Tada mi se javljaju osjećaji. Žene govore svojim očima.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

BIT ĆEŠ MOJA Nova TV, ponedjeljak - petak, 20.15 sati

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Burak Ozcivit

DATUM ROĐENJA: 24. prosinca 1984.

MJESTO ROĐENJA: Istanbul, Turska

LJUBAV: Fahriye Evcen, djevojka

Najčitanije iz rubrike