TvObzor
KASKADER

Mlaka romantična komedija sa sjajnim kaskaderima i psom
Objavljeno 3. svibnja, 2024.

Kad ste gledali trailer za film "Kaskader" ("The Fall Guy"), sigurno ste pomislili: Ovo će biti sjajna akcijska komedija! To sam i ja pomislila i jedva dočekala da dođe u kina, kako bi se zabavila uz kaskadere i pošalice nabildanog Kena.



No, već nakon nekoliko minuta u kinu postalo mi je jasno da gledam romantičnu komediju s elementima akcije, kojih baš i nema puno prvih pola sata filma, koji se čine da traju dvostruko duže. Naime, Ryan i Emily u glavnim ulogama kaskadera Colta i redateljice Jody, nemaju ni trunke kemije među sobom, zbog čega romantične scene toliko loše, da izazivaju susramlje i - što je još gore - kao da usporavaju vrijeme, zbog strašno lošeg tajminga spomenute glumice. Mislim da je stvar u tome što je Emily ova uloga "ispod časti", pa se jednostavno nije potrudila - ipak je bila nominirana za Oscara za "Oppenheimera" i svi znamo da može bolje. No, kemija se ne može odglumiti, tako da krivim redatelja.

Nije nimalo čudno što je redatelj upravo David Leitch, koji je prije svoje uspješne redateljske karijere u kojoj je naredao hitove "Atomska plavuša", "Deadpool 2", "Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw" i "Brzina metka", i sam bio kaskader, koji je radio na velikim filmovima kao što su "Blade", "Matrix", "Troja", "Gospodin i gospođa Smith" i "Bourneov ultimatum". Bio je i koordinator kaskadera u "Wolverine" i "Jupiter u usponu". Ako ste veliki fanovi žanra, prepoznat ćete "Atomsku plavušu" i "Bourneov ultimatum" u montaži kaskaderskih scena na početku filma.

Riječ je o filmskoj adaptaciji akcijsko-komične serije iz osamdesetih "The Fall Guy", u kojoj je Lee Majors tumačio kaskadera koji u fušu radi kao lovac na glave (pojavljuje se i u ovom filmu). Ovaj je film, kad se sve zbroji i oduzme, posveta kaskaderima kao neopjevanim akcijskim junacima filmske industrije i njihovim akrobacijama nakon kojih dižu palce u zrak signalizirajući da su OK. Ukratko: zabavan film sa sjajnim kaskaderima, a tu je i pas, ali to morate sami vidjeti.
Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike