TvObzor
EPIC DRAMA DONOSI ČETVERODIJELNU BIOGRAFSKU SERIJU “ARCHIE”

Nevjerojatna priča jedne od najdugotrajnijih holivudskih ikona
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Miniserija nas upoznaje s pričom o tome kako se Archie Leach, dječak iz Bristola, pretvorio u kultnog Caryja Granta

Ovog svibnja gledatelji imaju priliku krenuti na čudesno putovanje kroz život holivudske legende Caryja Granta u novoj četverodijelnoj biografskoj dramskoj seriji “Archie”. Ta hvaljena serija ekranizira pet faza iz eklektičnog života holivudske zvijezde, a premijeru u srednjoj i istočnoj Europi možete pogledati ekskluzivno na programu Epic Drama 8. svibnja u 21 sat.



Miniserija “Archie” upoznaje nas s fascinantnom pričom o tome kako se Archie Leach, dječak iz Bristola, pretvorio u uglađenog i kultnog Caryja Granta, smještena je u vrijeme zlatnog doba Hollywooda, a vodi nas kroz Grantov buran život, od njegovog problematičnog djetinjstva do meteorskog uspona do slave.

U dobi od 58 godina i s trećim propalim brakom, Cary Grant, kojeg tumači hvaljeni britanski glumac Jason Isaacs, usamljen je i sjetan u Los Angelesu. Dok se bori sa svojim osobnim demonima, vraćamo se teškom djetinjstvu Archieja Leacha u viktorijanskom Bristolu. Napušten od oca i uvjeren da mu je majka mrtva, mladi Archie pronalazi utjehu i smisao života u družini Boba Pendera – skupini akrobata koji nastupaju na bristolskom hipodromu.

Odlučan uspjeti u životu, Archie odlazi s trupom u New York, gdje se zaljubljuje u uzbudljivu Ameriku te se odbija vratiti kući. Poslije dolazi u Hollywood, gdje susreće filmsku ikonu Mae West. Uzima ime Cary Grant i ostvaruje zvjezdani uspjeh, no doznaje i šokantne vijesti koje razotkrivaju njegovu prošlost i prisiljavaju ga da se suoči s davno zaboravljenim istinama.

ITV-ova serija, čiji je kreator i scenarist Jeff Pope, istražuje i Grantove ljubavne zavrzlame, posebice njegov odnos s mladom glumicom Dyan Cannon. Grant se teško veže uz druge ljude što je posljedica njegovog burnog odrastanja, a u središtu su pozornosti usponi i padovi u njegovom osobnom životu, uključujući brak s Cannon i rođenje njihove kćeri Jennifer.

Uz vrhunske glumačke izvedbe - uz Jasona Isaacsa, uloge imaju i Kara Tointon, Ian McNeice, Harriet Walter, Ian Puleston-Davies, Laura Aikman, Calam Lynch, Jason Watkins, Henry Lloyd-Hughes i Lolly Jones - te uzbudljivu priču, “Archie” nudi dirljiv i intiman portret jedne od najdugotrajnijih holivudskih ikona. Ne propustite premijeru miniserije “Archie” u srijedu, 8. svibnja, u 21 sat na programu Epic Drama. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike