TvObzor
BEN MILLER

Svijet zabave postao je vrlo monoton, želim uveseljavati ljude
Objavljeno 19. svibnja, 2017.

Britanski glumac, komičar i producent Ben Miller zvijezda je nove detektivske hit-serije “Smrt u raju”, koja je prodavana u više od 200 zemalja diljem svijeta, a možemo ju gledati od ponedjeljka do četvrtka navečer na RTL-u.

- Svijet zabave postao je jako monoton, a mi komičari želimo uveseljavati ljude humorom i duhovitošću - kaže Miller, koji ima jasnu misiju.

Uloga zahvaljujući supruzi

Iako se izvrsno uklopio u projekt, na žalost brojnih obožavatelja serije, nakon dvije snimljene sezone i prve epizode treće, odustao je od daljnjih snimanja.

- Počeo sam snimati seriju kad je moja druga supruga Jessica doznala da je trudna. Sin Harrison rodio se kad sam završio snimanje prve sezone. Osjećao sam da više ne mogu biti dio projekta. Također, moj stariji sin Jack krenuo je u školu i iako mi je iznimno žao što sam otišao, jednostavno nije bilo vrijeme da budem odvojen od obitelji - objasnio je 51-godišnji glumac.

Kako ste dobili ulogu u seriji “Smrt u raju”?

- Bio sam na praznicima na Ibizi, odlično se provodio, pisao knjigu, svake večeri gledao zvijezde i općenito nisam imao nikakvih briga. Tada mi je poslan scenarij. Nisam se mogao vratiti u Englesku na vrijeme za audiciju pa me supruga snimila svojom kamerom i snimke sam poslao e-mailom. Nekoliko tjedana poslije sastao sam se s redateljem i producentom.

Kako biste opisali Richarda Poolea?

- Mislim da je doživio nekakav zastoj u svojoj karijeri. Nije uspio dostići čin koji je trebao jer mu ne ide od ruke s ljudima. U nekim stvarima koje obavlja je izvanredan, a za druge je jednostavno nesposoban. Zabavan je, ima dobar smisao za humor, ali nije nužno duhovit. On je usamljenik, osjećaš da ima problema u zasnivanju dubljih odnosa, bilo na poslu bilo u privatnom životu.

Prekrasno i bizarno

Richard nosi vuneno odijelo u cijeloj seriji: kako podnosite taj kostim na temperaturama od 40 stupnjeva?

- Nema se što previše tu učiniti. Mislim, uklonili su podstavu, ali na kraju sam doista sam morao nositi vuneno odijelo! Volio bih da su pronašli nekakve materijale koji su samo nalik na vunu, ali nisu, bila je to sto posto prava vuna. No ponekad se moraš žrtvovati kako bi realno utjelovio svoj lik, a upravo takvo odijelo savršeno prikazuje Richarda takvog kakav jest. Iako je bilo neudobno, osjećao sam da je dobra odluka ipak ga nositi i nisam želio ni čuti za neki drugi prijedlog.

Koji vam je najdraži trenutak sa snimanja?

- Toliko se čudesnih stvari događalo dok smo snimali tu seriju. Nikada nisam živio u inozemstvu i bilo je vrlo različito od Engleske. U Gvadalupi zadržao sam se doista dugo i bilo je nevjerojatno. Ističe se mnogo trenutaka, neki od njih bili su bizarni, a neki prekrasni. Jednog dana vozio sam se automobilom do vrha vulkana, kroz prašumu; pogled s vrha prašume na cijeli otok bio je zadivljujući. Sjećam se da smo snimali s jedne strane otoka Montserrata i svjedočili erupciji vulkana – apsolutno nevjerojatno! Drugog dana snimali smo u velikoj plantažnoj kući na drugoj strani otoka a na jednom od drveća smjestila se velika iguana, dug vjerojatno metar i pol.

Je li neizvjesnost oko misterioznih ubojstava na Karibima ono što će publiku privući seriji?

- Mene je privuklo to što “Smrt u raju” neodoljivo podsjeća na klasike kao što su oni Agathe Christie, samo što je naša serija smještena u moderno doba u neobičnom tropskom ambijentu. Ekipa je zaglavljena na otoku bez forenzičara i balistike te mora rješavati zločine onako kako su to radili njihovi kolege prije stotinu godina.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

SMRT U RAJU RTL,

ponedjeljak - četvrtak, 23.30

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Bennet Evan Miller

DATUM ROĐENJA: 24. veljače 1966.

MJESTO ROĐENJA: London, U.K.

LJUBAV: Jessica Parker, supruga

DJECA: sinovi Jack i Harrison, kći Lana

Najčitanije iz rubrike