Regija
ĐAKOVO

Udruga “Svjetlost” u svom prostoru i s novim projektima
Objavljeno 16. svibnja, 2017.

Socijalno-humanitarna udruga “Svjetlost” jučer je na prigodnoj svečanosti otvorila vrata svog novog radnog prostora. Uz brojne uzvanike, svečanosti su nazočili gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, a prostor je blagoslovio vlč. Tomislav Ćorluka. O dosadašnjem radu udruge govorila je predsjednica Ivka Piplica.

- Udruga je počela rad 2012. godine, u dvorištu, od tada djelovali smo na svim mogućim mjestima. Danas imamo konačno sreću da ćemo se sastajati u svom prostoru. Kad smo startali, imali smo osam članova, danas nas je 28 i pet počasnih podupirućih članova - kazala je Piplica, zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli rad udruge, osobito Gradu Đakovu i Županiji.

U 2016. godini realiziran je projekt udruge pod nazivom “Budimo svjetlost osobama treće dobi”, a realiziran je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i financiran sredstvima iz EU. Šest volonterki udruge osam se mjeseci skrbilo o ukupno 48 samačkih staračkih kućanstava, starijim osobama s niskim primanjima itd. Ovih dana, kako je rečeno, očekuje se nastavak tog projekta, u koji će ponovno biti uključene volonterke udruge. U suradnji s Ministarstvom demografije, Udruga je na pragu realizacije jednogodišnjeg projekta “Godine su važne”, usmjerenog na poboljšanje života starijih osoba organiziranjem dnevnih aktivnosti. M. Muškić

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike