Regija
OCJENJIVANJE KVALITETE VINA “VINO-KAP 2017.”

Stiglo 110 bijelih
i 48 crvenih vina
Objavljeno 7. svibnja, 2017.

KAPTOL

Počelo je 10. Županijsko, 4. Međunarodno i 2. Međužupanijsko ocjenjivanje kvalitete vina “Vino-kap 2017.” u organizaciji Udruge vinogradara i vinara “Vino-kap”. Na ocjenjivanje je stiglo 158 uzoraka, od kojih je 110 bijelih, a 48 crvenih vina. Vinari iz Mađarske poslali su 30 uzoraka vina iz vinogorja Šikloš, Vilany i Balaton. Na Međužupanijsko natjecanje pristigla su vina s otoka Krka i Bjelovarsko-bilogorske županije, ukupno 20 uzoraka vina. Ocjenjuju se mlada vina bijela i crvena, vina starijih godišta bijela i crvena.

- Najviše uzoraka je iz Požeško-slavonske županije, no moram napomenuti da neki poznati vinari nisu poslali vina na natjecanje. Vina ocjenjuje 15 ocjenjivača te četiri člana ocjenjivačke komisije pod vodstvom mr. sc. Josipa Mesića s Veleučilišta u Požegi. Ove godine uveli smo i posebno ocjenjivanje vina sorte pinot sivi kao posebnu kategoriju. Najbolje ocijenjeno vino bit će proglašeno šampionom uz uvjet da je vinar predao najmanje pet uzoraka vina na ocjenjivanje – kaže predsjednik udruge Ferdinand Novak.

Proglašenje šampiona, pobjednika po kategorijama i dodjela zlatnih, srebrnih i brončanih plaketa bit će 20. svibnja u sklopu Festivala slanine i vina “Slanvin” u Kaptolu koji organizira udruga zajedno s tjednikom Kronika požeško-slavonska.AGM Kruna

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA U ĐAKOVAČKOJ VOJARNI

33. obljetnica osnutka 3. GBR „Kune“

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski teren u centru Virovitice

Najčitanije iz rubrike