Regija
UGODNIJE ZA OKO

U izlogu RK “Vesna” fotografije Broda
Objavljeno 23. travnja, 2017.

SLAVONSKI BROD

Prošlog je tjedna počelo uređenje izloga Robne kuće Vesna, nekadašnjeg sinonima za raznolik i kvalitetan asortiman odjeće, a posljednjih godina rugla na brodskom Korzu.

Podsjetimo, u rujnu prošle godine komunalni su redari vlasnicima objekta (PAN-Trgopromet d.d. Đakovo, Tekstilpromet d.d. Zagreb) izdali nalog za otklanjanje oštećenja pročelja nastalih zbog rasta niskog raslinja na ravnom krovu iznad prizemlja te prokišnjavanja tog krova, ali i razbijenih i napuknutih izloga. Rok za saniranje bio je 30 dana od dana donošenja rješenja, ali su prve radove vlasnici počeli tek sredinom studenoga prošle godine. Unatoč najavama da će obnoviti i pročelje, osim uklanjanja raslinja na krovu iznad prve etaže nije učinjeno više ništa.

Kako bi bar malo uljepšala pročelje RK Vesna, Turistička zajednica Slavonskog Broda inicirala je uređenje izloga na način da se s unutarnje strane oblijepe fotografije Slavonskog Broda, s čim su se vlasnici složili. Uređenje pročelja Vesne u iznosu od 40.000 kuna financira Turistička zajednica, a fotografije, tiskane na folije, napravio je poznati brodski fotorepoter Danijel Soldo. Riječ je o motivima Slavonskog Broda izrađenima uz korištenje starih razglednica iz Arhiva Muzeja brodskog Posavlja te sadašnjih fotografija Danijela Solde. Tako su Brođani umjesto derutnih i zapuštenih izloga dobili svojevrsnu izložbu na otvorenom.

- Slika je to hrvatske pretvorbe i privatizacije iz 90-ih. Nama je bio cilj tu zgradu urediti onoliko koliko je to moguće kako bismo ublažili vizualnu nagrđenost središta grada. Međutim, to nije dugoročno rješenje. Ono što kao gradonačelnik želim istaknuti jest da bi bilo normalno da tvrtka, koja ima tolike dubioze, problem riješi stečajem, u okviru kojeg bi, vjerojatno, ta zgrada bila stavljena u proces javnog natječaja, a mi kao Grad zainteresirani smo za njezinu kupnju, uređenje te stavljanje u funkciju sredstvima iz fondova EU-a - rekao je gradonačelnik Duspara. A. Benić

Mirko Duspara

gradonačelnik

Kada bi zgrada bila na natječaju, Grad bi je kupio i uredio novcem EU-a
Najčitanije iz rubrike