Regija
U MUZEJU ĐAKOVŠTINE

Izložba političkih plakata i letaka od 1990. do 2001. godine
Objavljeno 20. travnja, 2017.

ĐAKOVO - Više od osamdeset plakata, letaka, izbornih lista te drugih promotivnih materijala iz vremena lokalnih izbora od 1990. do 2001. godine, izloženo je u prostoru Muzeja Đakovštine. Na otvorenju izložbe govorio je autor Borislav Bijelić, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Đakova Mirko Ćurić.

- Svi se sjećamo vremena iz kojeg potječu ovi plakati i leci. Ova izložba zajednički je projekt Muzeja Đakovštine i Društva ljubitelja starina i to ne prvi put - kazao je ravnatelj Muzeja i autor izložbe Borislav Bijelić, dodavši kako je znatan dio izloženih plakata u vlasništvu Đakovčanina Valentina Markovčića.

- Pitali su me zašto do 2001. godine, zašto ne dalje? Jednostavno, mi u Muzeju preferiramo prošlo vrijeme, stariji dio povijesti, sve što je starije na neki način nam je vrjednije, s tim što naravno respektiramo ono suvremeno. Ovdje je riječ o devedesetim godinama, a važnost tih godina za RH je znatna, pa je to bio još jedan razlog zbog kojeg smo se odlučili za ovo razdoblje - rekao je Bijelić, napomenuvši i kako u Muzeju nema dovoljno prostora za širu izložbu.

Namjera je bila i podsjetiti na ljude koji su se u ono vrijeme bavili politikom, neki od njih više i nisu živi, dok su drugi, kako je rekao Bijelić, svakim danom stariji i biološki potrošni. Izložbu je otvorio dogradonačelnik Mirko Ćurić, istaknuvši da ona govori “o jednom dijelu naše povijesti koju mnogi danas gledaju s nostalgijom, jer je početkom tih devedesetih bilo više idealizma u politici nego danas”.M.Muškić

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike