TvObzor
HRT: SEDMA SEZONA "GORSKOG LIJEČNIKA"

Uzbudljive pustolovine u netaknutoj prirodi austrijskih Alpa
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Martin Gruber došao je na kolodvor pred svoju djevojku Anne Meierling, no čeka uzalud. Uto spazi desetogodišnju Anniku koja se skupa s prtljagom sruši na peronu. Doznaje da je djevojčica sama doputovala iz Berlina kako bi se vratila svom bratu Sebastianu na njihovo staro imanje, na kojem je odrasla. Njihov otac napustio je obitelj i preselio se novoj djevojci Cori u Berlin. Kad im je majka umrla, otac je Anniku preselio u Berlin, no djevojčica se želi vratiti u stari zavičaj. Otac se ne slaže s tim pa dolazi po nju i sukobi se sa sinom Sebastianom. Annika čuje njihovu svađu i dobije napadaj kašlja. Martin i dr. Kahnweiler slažu se da je riječ o psihosomatskim simptomima. Martin navrati Arthuru Distelmeieru i pita ga što je s Anne, na što izbije svađa između njih dvojice. Žestoki okršaj prekida upravo Anne. Sita je očeva provokativnog ponašanja i odlučuje nekoliko sljedećih dana spavati kod Martina. Lilli upravo pati od akutnih ljubavnih jada. Njezin dečko Carsten, koji odlazi na turneju s bendom, odlučio je da ne želi stalnu vezu. Lisbeth i Hans u velikoj su nevolji zbog pokvarene kosilice. Ne budu li se njome mogli koristiti, imat će još više posla. A Hans ionako ne zna gdje mu je glava. Trebaju ga i Susanne i mala Sophie. Rastrgan je između rada na imanju i obitelji, a svako malo potrebna je i njegova pomoć u gostionici.

U sedmoj sezoni popularne njemačke serije “Gorski liječnik” nastavljamo pratiti uzbudljive pustolovine liječnika i gorskih spasilaca koji u prekrasnim, ali i opasnim planinskim ambijentima priskaču u pomoć ljudima koji su se zatekli u najrazličitijim opasnim situacijama. Uzbudljive akcije spašavanja kombinirane su s dirljivim obiteljskim pričama, a serija je snimana u veličanstvenoj netaknutoj prirodi austrijskih Alpa.

Uloge u seriji tumače Hans Sigl (dr. Martin Gruber), Heiko Ruprecht (Hans Gruber), Monika Baumgartner (Lisbeth Gruber), Ronja Forcher (Lili Gruber), Mark Keller (dr. Alexander Kahnweiler), Martin Feifel (Arthur Distelmeier), Rebecca Immanuel (dr. Vera Fendrich) i Tino Hillebrand (Sebastian Hochstätter). Autor scenarija je Philipp Roth, a režiju potpisuje Axel Barth. (N.K.)

Foto: HRT
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike