Regija
NAKON ŠTO JE TAJNIK KLUBA POSTAO POTPREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

RK Županja pročešljale inspekcije
Objavljeno 22. ožujka, 2017.

ŽUPANJA

Potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Grigić na vjerojatno posljednjoj sjednici u aktualnom sazivu oprostio se od političkogm djelovanja i poručio da na predstojeće lokalne izbore neće ići. Kao nositelj nezavisne liste nakon prošlih izbora ušao je u koaliciju s vladajućim HDZ-om, nakon čega je, kako je rekao, Rukometni klub Županja, u kojem je punih 40 godina, došao pod povećalo raznih inspekcija, koje su počele intenzivno češljati dokumentaciju i poslovanje kluba.

- U svih tih 30 godina, koliko sam tajnik u rukometnom klubu, nikada nije bilo nikakvih inspekcija. A u posljednje tri i pol-četiri godine, koliko sam u koaliciji s HDZ-om, nekoliko su nam puta bile i porezna inspekcija, sportska i kriminalistička. Prošli smo neokrznuti, ali oni koji su zbog jedne šnicle zaklali june, mogu reći da im je ta šnicla zagorjela i mogla bi im zastati u grlu - slikovito je poručio Grigić.

A sve je počelo još u ožujku 2012., kada je tadašnji vijećnik SDP-a Zlatko Cegledi ustvrdio da je Županja zasigurno jedini primjer u Hrvatskoj da se u sklopu škole nalazi ugostiteljski objekt, i to na ulazu u sportsku dvoranu. Tada je dvoranom u nenastavno vrijeme upravljao RK Županja. U međuvremenu je RK ostao bez kafića, a potom i bez upravljanja dvoranom. Prihode od njezina korištenja sada ubire škola, a rukometaši je moraju plaćati za treninge. Lani su za korištenje dvorane morali platili 20 tisuća kuna.

– Zanima me hoće li Vlada RH ukinuti pravilnik pretprethodne vlade, koja je udruge u sportu stavila u položaj da moraju plaćati dvoranu za treninge - upitao je Grigić, koji poručuje da bi te udruge trebalo osloboditi plaćanja naknade zbog javnog interesa. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike