Regija
ZBOG SNIJEGA I HLADNOĆE

Oko hostela postavili hranilice za ptice
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

NOSKOVCI - Kroz provođenje brojnih projekata kojima su osiguravana sredstva EU fondova i hrvatskih ministarstava za različite namjene, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo naviknula je da se svaka aktivnost mora dokumentirati kako bi se osigurala vidljivost projekta. Zahvaljujući takvoj navici, ona je objektivom fotoaparata zabilježila zanimljivu aktivnost provedenu u perivoju Informativno-edukativnog centra – hostela Dravska priča u Noskovcima.

Nekoliko desetaka centimetara dubok snježni pokrivač i niske temperature otežavaju pronalaženje hrane svim životinjama, a posebno pticama. Zato su djelatnici Javne ustanove postavili hranilice za ptice kako bi im pomogli da lakše prebrode zimske dane. To nije bio lagan posao jer hranilice je trebalo postaviti u razgranate krošnje i na određenu visinu kako bi poslužile namjeni.

U sklopu spomenutih projekata u perivoju je već postavljen “hotel” za kukce i promatračnice ptica, a u samom hostelu je i ptičja pjevaonica.P.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike