Regija
KAD MOBITEL “PODIVLJA”

Sam se spajao na internet, emitirao filmove i reklame
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

SLATINA

Stjepan Krahulec iz Slatine požalio nam se na neprofesionalni odnos virovitičke tvrtke Bula, koja se bavi distribucijom i iznajmljivanjem filmova. U poslovnici Bule u Slatini njegov sin kupio je svojoj majci, koja ima pretplatnički odnos s T-comom, mobitel Meanit Smartphone Promise MG450 vrijedan 599 kuna.

– Mjesec dana nakon kupnje mobitel je počeo “divljati”, sam se uključivao, počeo je instalirati programe, prikazivati nekakve filmove, bez uključivanja počeo je emitirati različite reklame i za osam dana “natukao” nam je više od 200 kuna troškova, a da ga nismo ni koristili. Otišli smo u prodavaonicu T-coma, gdje nam je djelatnica potvrdila da nešto nije u redu jer se i tamo spajao na Internet. U prodavaonici Bula reklamirali smo aparat i prodavač nam je ponudio zamjenu aparata ili vraćanje novca. Međutim, njegov šef iz Virovitice u telefonskom razgovoru rekao mu je neka se mobitel pošalje na servis, priča naš sugovornik.

Stjepan Krahulec kaže da je predao mobitel radi slanja na servis u utorak, 3. siječnja, ali na potvrdi koju je dobio prilikom predaje mobitela nije upisan nikakav datum. Budući da nakon deset dana nije dobio nikakav odgovor, niti popravljeni mobitel, Krahulec je ponovno otišao u prodavaonicu i pitao kada će dobiti kupljeni mobitel. Prodavač mu je rekao da on ne može znati kada će točno stići mobitel, ali da to može potrajati i mjesec dana.

– Mi smo kupili mobitel da ga možemo koristiti, a sada ne znamo kada ćemo ga dobiti. Imamo pretplatu kod T-coma, a sada nemamo mobitel, kaže nezadovoljni kupac.

Prodavač u Bula moby shopu nije bio raspoložen za izjavu, ali je rekao da razumije gospodina i da je učinio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti. Osim toga, tvrtka Bula d.o.o. ima ugovorom utanačene odnose sa servisom i prodavač u Slatini ne može utjecati na rad toga servisa, rečeno nam je.

Proizlazi da su svi u pravu, ali ostaje činjenica da je obitelj Krahulec kupila i platila mobitel, ali da danima nije dobila ni kupljeni, ni zamjenski aparat, a niti povrat uplaćenog novca.

Petar ŽARKOVIĆ
Ipak vratili novac

Kako smo saznali od Stjepana Krahuleca, nakon novinarskog posjeta prodavaonici i upita prodavaču, stvari su se iznenada promijenile. Samo nekoliko sati kasnije Krahulec je dobio povrat novca.

Najčitanije iz rubrike