Regija
HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja
Objavljeno 18. travnja, 2024.
VINKOVCI - Vinkovački Moto klub dolaskom ljepših, proljetnih dana sve se intenzivnije priprema za ovogodišnju motosezonu i već ima pripremljen plan događanja, od onih humanitarnih do revijalnih vožnji i relija.



Motosezona u Vukovarsko-srijemskoj županiji službeno počinje 21. travnja u 9.30 kod Moto kluba Paklena braća u Rajevu Selu, odakle se kreće u uobičajenu rutu Podgajci - Županja - Gradište - Rokovci - Vinkovci - Nuštar - Bogdanovci - Vukovar - Negoslavci - Slakovci - Jankovci - Privlaka - Otok - Drenovci, a završnica je u Gunji kod domaćina otvorenja, Moto kluba Cvelf Gunja.



- S obzirom na to da su hrana i piće besplatni kod domaćina u Gunji, postavit ćemo jedan humanitarni kotač u koji ćemo prikupljati sredstva te u ime svih motoklubova na području županije novac donirati za pomoć u liječenju Ivana Mesića iz Podgrađa, dječaka rođenog 2007. godine koji ima 19 teških dijagnoza - pojašnjava predsjednik Moto kluba Vinkovci Ilija Zirdum. Dodaje kako otvaranje motosezone tako ima humanitarni karakter, kao i većina aktivnosti članova Moto kluba Vinkovci, koji će u novu sezonu ući s 20-ak novih motora. Znak je to vrlo jake motoscene u Vinkovcima, a vrijedno je spomenuti da vinkovački klub ima više od 120 članova.



Zirdum najavljuje da će nakon otvaranja motosezone mnogi članovi Moto kluba Vinkovci krenuti na razna putovanja.



- Kada krenu svibanj i lipanj, imamo ekipe od 5 do 15 ljudi koji idu na razna događanja na svojim ljubimcima. Primjerice, jedni dečki idu na put u Albaniju, jedna ekipa ide na Alpe, a jedna u Bugarsku. Novi putni motori su tu, željni vožnje, i dečki idu na sve dalja putovanja – kaže je predsjednik Ilija Zirdum.



U Moto klubu Vinkovci s početkom godine krenulo se s planiranjem i organizacijom Motosusreta, koji će se ove godine održati od 19. do 21. srpnja, a koji će biti, kako kaže Zirdum, prebogati sadržajima. Tako je za petak, 19. srpnja, dogovoren megakoncert Psihomodo popa, koji će nastupiti u Lenijama na stadionu HNK-a Vinkovaca, a subota će biti vrlo dinamična. Nakon dugo godina najavljena je utrka ubrzanja na 400 metara koja će se održati na prometnici između Mirkovaca i Privlake u jutarnjim satima.



Ilija Zirdum poziva sve vlasnike motora na otvaranje motosezone, čak i one koji nisu članovi MK-a Vinkovci ili ostalih klubova diljem Vukovarsko-srijemske županije. M. Flego
Ponovno utrka ubrzanja na 400 metara
- Utrka ubrzanja na 400 metara boduje se za Prvenstvo Hrvatske. To je atraktivna utrka koju vole svi ljubitelji motora, bude puno adrenalina i svega ostalog što ide uz to. Popodne je rezervirano za stunt show u Genscherovoj ulici. Ove godine imat ćemo dva stuntera i građani Vinkovaca doći će na svoje kada budu gledali vratolomije izvođača. Zatim idemo u defile da se vidi koliko nas ima i navečer imamo koncert Zabranjenog pušenja – najavljuje Motosusrete u Vinkovcima Ilija Zirdum.

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku

Najčitanije iz rubrike