Regija
DONESENA ODLUKA

MORH: Vojarna ostaje u Našicama
Objavljeno 2. siječnja, 2017.

NAŠICE - Prema Planu napuštanja vojnih lokacija, vojarna Našice nije na popisu i do daljnjega, voljom Ministarstva obrane RH ostat će gdje jeste. Drugim riječima, našička vojarna u kojoj su smještene mehanizirane bojne Hrvatske kopnene vojske perspektivna je vojna nekretnina za MORH i OS RH te nije predviđena za prenamjenu. Može se to zaključiti iz riječi gradonačelnika Krešimira Žagara koji je odgovorio na pitanje o statusu našičke vojarne nezavisnog vijećnika Krunoslava Jurišića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Godinama smo imali informaciju da je vojarna neperspektivna, odnosno, da bi se iselila te objekti bili predani na korištenje Gradu ili Županiji, ili ponuđeni na prodaju. Najnovije informacije govore u prilog tome da je MORH odlučio zadržati našičku vojarnu, što znači da će u njoj do daljnjega biti smješteni pripadnici vojnih postrojbi – rekao je Žagar, naglašavajući da će se u skladu sa strateškim značajem koji ima za OS RH u nekretninu sustavno i planski ulagati kako bi se razvila u modernu vojarnu. Investicijski projekt, prema neslužbenim informacijama, vrijedan je nekoliko milijuna kuna. U državnom proračunu za ovu godinu je predviđeno oko dva milijuna kuna. Značajna ulaganja obuhvaćaju modernizaciju postojećih objekata za smještaj i rad vojnika te infrastrukture, kao i uređenje društvenih i sportskih sadržaja i okoliša, a sve radi povećanja učinkovitosti.

- Osim što će se tim ulaganjima stabilizirati položaj našičke vojarne u sustavu MORH-a, stvorit će se mnogo bolji uvjeti za smještaj, rad i obuku vojnika, ali i nevojnog osoblja koje u njoj radi - rekao je Žagar, naglašavajući kako je vojarna detektirana i kao znatni izvor prihoda u Gradu.

- Vojarna je veliki potrošač vode i to dobro osjeti naše komunalno poduzeće. Zahvaljujemo MORH-u na odluci da koristi vojnu nekretninu u Našicama i Grad se stavlja na raspolaganje za daljnju suradnju koja je do sada bila izuzetna – zaključio je gradonačelnik Žagar.S.Fridl

Možda ste propustili...

NAKON ŠTO JE TAJNIK KLUBA POSTAO POTPREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

RK Županja pročešljale inspekcije

MODELARSKE LIGE UČENIKA

Mladi modelari izrađivali komode

PODRUČNA ŠKOLA VELIŠKOVCI

Valpovštini prvi Zavičajni muzej

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana