Regija
DONESENA ODLUKA

MORH: Vojarna ostaje u Našicama
Objavljeno 2. siječnja, 2017.

NAŠICE - Prema Planu napuštanja vojnih lokacija, vojarna Našice nije na popisu i do daljnjega, voljom Ministarstva obrane RH ostat će gdje jeste. Drugim riječima, našička vojarna u kojoj su smještene mehanizirane bojne Hrvatske kopnene vojske perspektivna je vojna nekretnina za MORH i OS RH te nije predviđena za prenamjenu. Može se to zaključiti iz riječi gradonačelnika Krešimira Žagara koji je odgovorio na pitanje o statusu našičke vojarne nezavisnog vijećnika Krunoslava Jurišića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Godinama smo imali informaciju da je vojarna neperspektivna, odnosno, da bi se iselila te objekti bili predani na korištenje Gradu ili Županiji, ili ponuđeni na prodaju. Najnovije informacije govore u prilog tome da je MORH odlučio zadržati našičku vojarnu, što znači da će u njoj do daljnjega biti smješteni pripadnici vojnih postrojbi – rekao je Žagar, naglašavajući da će se u skladu sa strateškim značajem koji ima za OS RH u nekretninu sustavno i planski ulagati kako bi se razvila u modernu vojarnu. Investicijski projekt, prema neslužbenim informacijama, vrijedan je nekoliko milijuna kuna. U državnom proračunu za ovu godinu je predviđeno oko dva milijuna kuna. Značajna ulaganja obuhvaćaju modernizaciju postojećih objekata za smještaj i rad vojnika te infrastrukture, kao i uređenje društvenih i sportskih sadržaja i okoliša, a sve radi povećanja učinkovitosti.

- Osim što će se tim ulaganjima stabilizirati položaj našičke vojarne u sustavu MORH-a, stvorit će se mnogo bolji uvjeti za smještaj, rad i obuku vojnika, ali i nevojnog osoblja koje u njoj radi - rekao je Žagar, naglašavajući kako je vojarna detektirana i kao znatni izvor prihoda u Gradu.

- Vojarna je veliki potrošač vode i to dobro osjeti naše komunalno poduzeće. Zahvaljujemo MORH-u na odluci da koristi vojnu nekretninu u Našicama i Grad se stavlja na raspolaganje za daljnju suradnju koja je do sada bila izuzetna – zaključio je gradonačelnik Žagar.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike