Regija
EDUCIRAJU SE I RAZVIJAJU VJEŠTINE

Našički srednjoškolci u Digitalnom inovacijskom inkubatoru
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
NAŠICE - Učenici 2. razreda ekonomske struke Srednje Škole Isidora Kršnjavoga, njih 10, sudjeluje u projektu Digitalni inovacijski inkubator. Radi se o online projektu čiji je nositelj Instituta za inovacije, a koji je pokrenut kako bi učenike osnovnih i srednjih škola potaknuo na kreativno promišljanje i angažirao ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata. Inkubator se fokusira na edukaciju i razvoj ključnih znanja i vještina budućnosti.

Svrha je projekta aktivno poticati kreativno i apstraktno promišljanje, stimulirati kreativnost, poduzetnički duh i stvaranje vrijednosti te educirati učenike o ključnim konceptima, znanjima i vještinama budućnosti. Također, projekt promovira timski rad i zajedništvo unutar razreda te omogućuje učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima. Osim toga, cilj je prenijeti uspješne i inspirativne priče iz prakse koje će motivirati učenike i potaknuti ih da razmišljaju o idejama i rješenjima koje mogu stvoriti vrijednost i unaprijediti svijet u kojem živimo.

U projektu sudjeluje 4700 učenika i nastavnika iz više od 300 škola koji razvijaju više od 400 projekata. Iz našičke srednje škole sudjeluju četiri tima koji razvijaju četiri različite inovacije, a uz pomoć mentorske podrške Lidije Lovrić, profesorice nastavnog predmeta marketing.

U projektu sudjeluju našički srednjoškolci Ingrid Gliša, Jelena Bilić, Luka Basa i Dominik Peršić, David Andrić i Luka Basa, Andrej Marunica, Jakov Butković Matej Štefančić i Roko Potolovec. S.F.
Možda ste propustili...

TUŽNA OBLJETNICA U ŽUPANJSKOJ POSAVINI

Deset je godina od poplava u Cvelferiji

SLAVONSKI BROD OBILJEŽIO SVOJ DAN

Počasna građanka Ivana B.-Mažuranić

Najčitanije iz rubrike