Osijek
ALEN IMŠIROVIĆ, STUDENT MEDICINE:

Pozivam vas da za svaki moj istrčani kilometar uplatite kunu za obitelj Nedoklan!
Objavljeno 15. prosinca, 2016.

Osječanin Alen Imširović trčat će u nedjelju svoj prvi ultramaraton u životu. Velika je to stvar za svakog trkača, no ovaj je student šeste godine medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku odlučio otići i korak dalje. Svojem je prvom ultramaratonu dodao pridjev humanitarni.

Taj član studentske udruge EMSA i organizator Bolnice za medvjediće, osim što je posvećen studiranju, bavi se šahom i malim nogometom. Rekreativno je počeo trčati u rujnu prošle godine, kada je postao član udruge Zdravo trčanje. Svoj je prvi maraton 24-godišnji marljivi student istrčao prije dva mjeseca.

Osjetivši se spremnim za novi izazov - ultramaraton - Alen je kontaktirao dr. med. Dragana Maloševca, specijalizanta hitne medicine u Kliničkom bolničkom centru Osijek, dobro poznatog i čitateljima Glasa Slavonije koji je pisao i o njegovim humanitarnim akcijama.

- Dr. Maloševac je prošle godine trčao humanitarni ultramaraton, kada je pozvao svoje prijatelje da za svaki njegov istrčani kilometar uplate kunu na račun jedne obitelji u potrebi. Iako je ove godine istrčao iznimno mnogo maratona i polumaratona, dr. Maloševac mi se odlučio pridružiti na mojem humanitarnom ultramaratonu - kaže Alen Imširović.

Imširović i Maloševac trčat će 2. Prekogranični ultramaraton Apatin - Osijek koji zajednički organiziraju Udruga Zdravo trčanje Osijek i Atletski klub “Apatin” iz Apatina. Start je u nedjelju (18. prosinca) u Banji Junaković (Apatin), a cilj je kod Elektroslavonije Osijek, na Zelenom polju. Neki će trkači sami istrčati cijelu dionicu od 50 kilometara, a neki štafetu od dva ili tri člana.

- Kako kaže dr. Maloševac: “Mi ćemo trčati, na vama je samo da uplatite bar kunu po istrčanom kilometru.” Čim smo našu nakanu objavili na Facebooku, imali smo jako mnogo pozitivnih reakcija, a javilo nam se i nekoliko sponzora. Sav smo prikupljeni novac namijenili osječkoj obitelji Nedoklan, koja je u doista teškoj životnoj situaciji. Dvoje je djece iz te obitelji, koja školu pohađaju prema prilagođenom programu, ostalo bez majke Marije u travnju ove godine, kada je preminula od karcinoma dojke, a otac Tomislav nedavno je operirao karcinom glasnica. Svi, bez obzira na iznos donacije, možemo pomoći njegovoj djeci i njemu samome u hrabroj borbi s teškom bolesti - ističe Imširović.

Ivana RAB GULJAŠ
I VI MOŽETE POMOĆI

Svi građani koji žele uplatiti donaciju za obitelj Nedoklan mogu to učiniti na račun: Tomislav Nedoklan, Krstova 72; IBAN: HR2025000093221639263

Dvoje je djece iz obitelji Nedoklan ostalo bez majke, a otac se bori s karcinomom glasnica

Najčitanije iz rubrike