TvObzor
NOVE SERIJE 2017.

Deset najzanimljivijih naslova
za drugi dio TV sezone
Objavljeno 25. studenog, 2016.
Novi bijeg iz zatvora brace Burrows, spin-offovi “24” i “Crne liste”, nekoliko odvjetnickih serijala i mnoštvo vampira, vukodlaka i drugih “cudovišta” smještenih na jug Sjedinjenih Država...

Početkom ljeta predstavili smo deset potencijalno zanimljivih serija s pet najvećih američkih nacionalnih televizija, od kojih su dosad sve doživjele svoju premijeru - i samo su dvije ili tri istinski gledljive. Tada smo najavili da ćemo, kad za to dođe vrijeme, vjerojatno pisati i o serijama koje će se početi prikazivati u drugom dijelu TV sezone, od siječnja 2017. nadalje, s obzirom na to da je novih naslova uistinu previše. Evo kojih smo deset nadolazećih serija odabrali za ovu listu.

Still Star-Crossed

Nastavak Shakespeareova romana u obliku televizijske serije smješten je u 16. stoljeće i prati Rosaline (Lashana Lynch), Julijinu rođakinju iz Verone, koja je jednom odbila Romeovu prosidbu. Ona i Benvolio (Wade Briggs) zaručeni su protiv svoje volje od strane princa Escalusa (Sterling Sulieman) koji nastoji prekinuti svađu između obitelji Montecchi i Capuleti. Oboje odluče pronaći način kako okončati svađu, a da ne moraju završiti u braku.

Time After Time

Na temelju istoimenog romana i filma, tvorac “Vampirskih dnevnika” i franšize “Vrisak” Kevin Williamson donosi fantastičnu vremensku avanturu u kojoj je slavni pisac znanstvenofantastičnih romana H. G. Wells (Freddie Stroma) transportiran u današnji Manhattan u potrazi za Jackom Trbosjekom (Josh Bowman). Kad H. G. stigne u New York, nađe se u svijetu kakvog nikada nije mogao zamisliti i upoznaje mladu ženu koja ga osvaja.

Doubt

Zvijezda serije Katherine Heigl tumači Sadie Ellis, briljantnu odvjetnicu koja se počinje zaljubljivati u svog karizmatičnog klijenta Billyja Brannana (Steven Pasquale), altruističnog pedijatra koji je nedavno optužen za ubojstvo svoje djevojke prije 24 godine. Odlukom da se upusti u romansu s klijentom Sadie bi mogla riskirati posao, ali i vlastitu sreću, ako Billy bude proglašen krivim, što znači da mora dati sve od sebe kako bi sve sumnje bile odbačene, pa čak i one njezine.

24: Legacy

Još jedan televizijski nastavak serije “24” bilježi adrenalinsku utrku s vremenom u nastojanju zaustavljanja razornog terorističkog napada na tlu SAD-a, u jednakom stvarnom vremenskom formatu koji je proslavio originalnu seriju. Prije šest mjeseci u Jemenu elitni odred američkih vojnih rendžera, na čelu s narednikom Ericom Carterom (Corey Hawkins), smaknuo je terorističkog vođu Ibrahima Bin-Khalida. Kao posljedicu toga, Bin-Khalidovi sljedbenici proglašavaju rat protiv Cartera, njegova odreda i njegove obitelji.

Prison Break

“Zakon braće” vraća se osam godina nakon završetka četvrte sezone. U uzbudljivoj petoj sezoni zvijezde serije Wentworth Miller i Dominic Purcell vraćaju se s novim avanturama i preokretima koji su obilježili originalnu seriju, a koja se emitirala od 2005. do 2009. godine. U novim epizodama, snimanim na lokacijama u Maroku, pojavljuju se tragovi koji ukazuju na to da bi Michael, za kojeg se cijelo vrijeme mislilo da je mrtav, mogao biti - živ. Michaelovi brat i supruga, Lincoln i Sara, ujedine se kako bi projektirali najveći bijeg dosad, dok se trojica najozloglašenijih bjegunaca Fox Rivera vraćaju u akciju.

Star

Lee Daniels, autor trenutno najgledanije američke serije “Imperij”, donosi novu seriju koja će nam prikazati mračnu stvarnost glazbene industrije. Uz originalnu glazbu i zadivljujuće nastupe, ova serija prati tri talentirane pjevačice, očajne za novim početkom i s ambicijom da postanu superzvijezde, dok se kreću po trnju glazbene industrije na svom putu do uspjeha. Star (Jude Demorest) hrabra je djevojka koja odlazi od svojih udomitelja kako bi preuzela kontrolu nad vlastitom sudbinom, te pronalazi svoju sestru Simone (Brittany O'Grady) i njezinu prijateljicu Alexandru (Ryan Destiny), s kojima otputuje u Atlantu kako bi postale glazbene superzvijezde.

The Blacklist: Redemption

U ovom uzbudljivom spin-offu serije “Crna lista” tajni agent Tom Keen (Ryan Eggold) udružuje snage sa Susan Hargrave (Famke Janssen), briljantnom i lukavom šeficom Grey Mattersa, prikrivenom plaćeničkom organizacijom koja rješava probleme s kojima se vlada ne usudi imati posla. Dok je u lovu na Lizina napadača, Tom potajno otkriva da je Scottie zapravo njezina biološka majka, kojoj se odluči približiti. Sada, kad su se udružili kako bi se svojim vještinama borili u opasnom svijetu kriminalaca, Tom započinje vlastitu misiju ne bi li otkrio više o svojoj tajnovitoj prošlosti.

Chicago Justice

Moćni producent Dick Wolf fanovima donosi zadivljujući treći spin-off iz Chicago franšize. Kao i ekipa u “Čikaškoj policiji”, posvećeni tim tužitelja i istražitelja u čikaškom državnom odvjetništvu nosi se s kontroverzama u gradskoj politici i bez straha provodi pravdu. Dok preuzimaju slučajeve koji su popraćeni u svim medijima, moraju balansirati na relaciji javno mijenje, borba za vlast unutar sustava te vlastita nepokolebljiva strast za zakonom. A sve počinje dirljivim slučajem u kojem je jedna od policajki upucala maloljetnika po službenoj dužnosti.

Midnight, Texas

Dobro došli na mjesto gdje je normalno zapravo prilično čudno. Od vizionara koji stoji iza “Mr. Robota” stiže nova serija koja nas vodi na putovanje u udaljeni gradić u Texasu, u kojem nitko nije onakav kakvim se čini. Od vampira i vještica do vidovnjaka i ubojica, Midnight je tajanstveno utočište za one koji su drugačiji. Stanovnici se bore protiv vanjskih pritisaka neotesane bajkerske bande, vječno sumnjivih policajaca i vlastitih opasnih prošlosti te se udružuju i formiraju snažnu i neobičnu obitelj.

Taken

Novi suvremeni triler koji će vas držati na rubu fotelje prati priču o podrijetlu mlađeg i gladnijeg bivšeg pripadnika specijalnih snaga Američke vojske Bryana Millsa (Clive Standen) dok se bori s osobnom tragedijom koja potresa njegov svijet. Dok se bori da prevlada incident i osvetu, Mills postaje smrtonosni operativac CIA-e. Taj posao budi njegov vrlo poseban - i vrlo opasan - skup vještina.

Piše: Adrian ANDREJEK

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike