Regija
OŠ JOSIPA ANTUNA ĆOLNIĆA ĐAKOVO

Niži razredi prešli u jednosmjensko pohađanje nastave
Objavljeno 7. listopada, 2016.

Učenici nižih razreda đakovačke OŠ Josipa Antuna Ćolnića, ili kako je građani nazivaju “škole sjever”, od početka ove školske godine imaju jednosmjensku nastavu, a novost je i uvođenje dnevnog, odnosno produženog boravka. Nažalost, škola, kako nam je rekao njezin ravnatelj Zvonko Belvanović, još nema uvjete za organiziranje jednosmjenske nastave i za učenike viših razreda.

- Produženi boravak organiziran je za djecu koja nakon završetka nastave koja se odvija samo prijepodne ostaju u školi do 15 ili 16 sati, ovisno o roditelju. Djeca su pod paskom učitelja koji s njima rade, imaju obrok, pišu zadaće, imaju različite radionice, vrijeme za zabavu... Taj primjer možete vidjeti i u drugim gradovima, ali u Đakovu smo prvi - kaže Belvanović. Dodaje i kako se gradi novi prostor upravo za ovu svrhu, a dok on ne bude završen, djeca privremeno borave u prostorijama predškole. Produženi boravak plaćaju roditelji, uz subvencioniranje lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Đakova. Kako se broj učenika smanjuje, tako su u školi bili u prilici organizirati nastavu u jednoj smjeni za učenike nižih razreda, dok učenici viših razreda još pohađaju dvosmjensku nastavu.

OŠ J. A. Ćolnića osnovana je 1981. godine, kao treća osnovna škola u Đakovu. Gradnja školske zgrade u naselju Sjever počela je u jesen 1978., a završena je u ljeto 1981. godine. S područnim odjelima u Kuševcu i Širokom Polju ova škola ima ukupno 522 učenika.

Na sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije HNS-ov vijećnik, Đakovčanin Vlado Koren postavio je pitanje županu o uvođenju jednosmjenske nastave u višim razredima ove škole, rekavši kako su roditelji toplo dočekali jednosmjensku nastavu za niže razrede, no i kako bi bilo dobro da se ona uvede i za više razrede. Naglasio je kako se i tako uskoro mora mijenjati krov zgrade škole koji je još prekriven salontinim pločama, pa bi bilo dobro, rekao je Koren, u plan rekonstrukcije uvrstiti i gradnju nekoliko učionica.M.Muškić

Najčitanije iz rubrike